Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
Bypass coronarianBypass coronarian. Aici gasiti recomandari si indicatii referitoare la operatia de bypass coronarian, cand se recurge la operatia de bypass, clinici medicale care efectueaza bypass coronarian.https://www.bucuresti365.roBypass coronarian

Bypass coronarian

      Atunci cand  rezultatele coronarografiei arata o estimare de boala coronariana, probabil va fi nevoie de un tratament cardio-chirurgical a pacientului si anume o  operatie de bypass. Bypass-ul coronarian este o intervenție de revascularizare folosită pentru a îmbunătăți fluxul sanguin al inimii la pacienții cu afecțiuni severe ale arterelor coronare. Aceasta este una dintre cele mai frecvente operații pe cord deschis realizate în lume, iar medicii care o realizează se numesc chirurgi cardiotoracici.

     Afecțiunile arterelor coronare apar atunci când aceste artere care aduc sânge pentru mușchiul cardiac (numite artere coronariene) devin blocate datorită obstrucției cu un material numit placă ce se formează în interiorul vasului de sânge. Dacă blocajul este sever, pot apărea dureri toracice (numite și angină pectorală), dificultăți de respirație și, în unele cazuri, infarct miocardic.

procedura de BYPASS

      În timpul acestei operații, o venă sau o arteră sănătoasă este recoltată din altă parte a corpului și grefată pe artera bolnavă. Vena sau artera grefată ocolește porțiunea blocată din artera coronară, în timp ce acest nou pasaj va aduce sânge bogat în oxigen pentru mușchiul cardiac. Pot fi înlocuite până la patru artere coronare în timpul unei intervenții de bypass. Pentru bypass-urile aorto - coronariene pot fi utilizate grefoane arteriale sau venoase prelevate de la pacient. Grefoanele arteriale sunt mai dificil de recoltat și au o disponibilitate mai redusă. Utilizarea lor este însă foarte avantajoasă pentru pacient, întrucât ele funcționează corespunzător o perioadă mai lungă de timp (patentă mai bună pe termen lung) în comparație cu grefoanele venoase. Bypass-ul coronarian nu poate fi făcut oricărui pacient cu arterele coronare bolnave. Multe persoane cu aceste afecțiuni pot fi tratate prin alte mijloace, cum ar fi schimbarea stilului de viață, medicamente sau alte proceduri de revascularizare (numite angioplastii).De asemenea, poate fi o opțiune de trat ament dacă pacientul are un blocaj sever pe o arteră coronară mare ce alimentează cu sânge o zonă importantă din mușchiul cardiac, mai ales dacă acțiunea de pompare a inimii a fost deja afectată. Poate fi o opțiune și dacă blocajul coronarian nu poate fi rezolvat prin angioplastie, în această situație bypass-ul fiind considerat cel mai eficient. Operația de bypass coronarian necesita o echipă de experți. Un chirurg cardiovascular va efectua operația cu ajutorul unui anestezist, perfuzionist (specialist în folosirea aparatului de cord-pulmon artificial), alți chirurgi și asistente.
     Bypass-ul coronarian cu pompă durează de obicei între 3 și 5 ore, în funcție de numărul de artere care ar trebui sa fie operate. Există mai multi pași de urmat în timpul acestei intervenții. Anestezia este facuta pentru a adormi pacientul si pentru a nu simti durere. In timpul operatiei, anestezistul monitorizeaza bataile inimii, tensiunea arteriala, nivelul de oxigen din sange si respiratia. Un tub pentru respirat este introdus in plamani, prin laringe si trahee si este conectat la un ventilator. Incizia se face pe mijlocul toracelui. Apoi sternul este tăiat și cutia toracică este deschisă pentru ca medicul chirurg să poată ajunge la inimă. După deschiderea sternului următorul pas este recoltarea grefoanelor care vor fi folosite pentru realizarea bypass-urilor. Este vorba despre grefoane arteriale și grefoane venoase. Dupa interventia chirurgicala, pacientul este transportat la departamentul de Terapia Intensiva. Veti ramane sub observatie in timp de 24 - 48 de ore. Dupa indepartarea drenurile chirurgicale, si acele sunt tuburi plastice plasate peste pielii in cosul pieptului in timpul operatiei, se va continua cu ingrijirea postoperatorie, ceea care presupune miscarea, luarea anumite medicamente, exercitii fizice, exercitii de respiratie, reluarea sangele si ultrasunet a inimii. In timpul aproximativ de sapte zile de la operatie, veti fi lasati din spitalul la un tratament de casa. Primul controlul medical la care veti veni presupune vizita de partea unui chirurg si a unui cardiolog.

BYPASS - recomandari

   Dacă pacientul este candidat pentru bypass coronarian, scopurile intervenției sunt:

  • imbunătățirea calității vieții și scăderea frecvenței crizelor de angină pectorală sau a altor simptome ale bolilor coronariene;
  • reluarea unui stil de viață mai activ;
  • îmbunătățirea capacității de pompare a inimii dacă aceasta a fost afectată de un infarct miocardic;
  • scăderea riscului de apariție a infarctului miocardic (la unii pacienți, cum sunt cei cu diabet zaharat); 

Repetarea operației poate fi necesară dacă artera sau vena grefată devine blocată, sau dacă un nou blocaj se dezvoltă în alte artere care anterior erau sănătoase. Administrarea medicației conform rețetei și schimbarea modului de viață pot duce la scăderea șanselor de blocare a arterei grefate. La pacienții care sunt candidați pentru acest tip de chirurgie, rezultatele sunt de obicei excelente, 85% dintre ei având o reducere semnificativă a simptomelor, un risc mai mic pentru infarct miocardic ulterior și scăderea riscului de deces în următorii 10 ani de la operație.  Medicul va oferi pacientului instrucțiuni specifice în ce privește recuperarea la domiciliu:
• cum să îngrijească inciziile pentru a se vindeca fără complicații;
• cum să recunoască simptomele de infecție sau alte complicații;
• când să solicite ajutor medical de urgență;
• când să se programeze la control.

   Deasemenea, pacientul va primi instrucțiuni despre cum să facă față efectelor adverse ale operației. Aceste efecte pot dispare în 4-6 săptămâni după operație și pot include:
• disconfort sau mâncărimi la locul inciziei;
• tumefierea zonei din care s-a recoltat vena sau artera care a fost folosita pentru grefare;
• durere musculara sau senzație de strângere la nivelul umerilor sau al parții superioare a spatelui;
• oboseală;
• modificări ale dispoziției sau depresie;
• dificultăți de adormire sau pierderea apetitului;
• constipație;
• dureri toracice în jurul inciziei (mai frecvente în cazul intervenției tradiționale).

  Recuperarea completă după bypass se realizează în 6 până la 12 săptămâni. De asemenea, medicul va oferi instrucțiuni și în ce privește reluarea activității fizice. Aceasta variază în funcție de pacient, dar exista și niște termene prestabilite. Majoritatea pacienților își pot relua activitatea fizică după 4 săptămâni, iar șofatul după 3 până la 6 săptămâni. Reluarea serviciului se realizează de obicei după 6 săptămâni, cu excepția situațiilor în care serviciul implică activitate fizică intensă. Unii pacienți au nevoie să găsească servicii care implică efort fizic mai mic și să aibă pentru început un program mai scurt.

BYPASS - preturi

   Pretul acesta operatie pe cord variaza de la 27 000 de lei si pana la 29 000 de lei.

  Tarifele sunt prezentate cu titlu informativ. Pentru toate informatiile precise, va sugeram sa contactati clinicile medicale de mai jos..

 

 

 

 


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Aici gasiti clinici medicale care efectueaza operatii de bypass coronarian

Bypass coronarian :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Bypass coronarian