Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
InfertilitateInfertilitate. Aflati totul despre infertilitatea la femei si barbati, date de contact si cabinetele ginecologice care se ocupa de aceasta afectiune.https://www.bucuresti365.roInfertilitate

Infertilitate

 

Diagnosticul de infertilitate poate insemna pentru multe cupluri un capat de drum, deci un sentiment de resemnare sau un inceput anevoios in lumea incalcita a zecilor de analize medicale, a tratamentelor hormonale agresive, a frustrarilor, a depresiei si a prejudecatilor pe care majoritatea oamenilor le au.
De multe ori, femeia infertila este privita cu mila sau chiar cu repulsie de cei din jur, aceasta preferand sa tina ascuns acest aspect, motiv pentru care interiorizarea sentimentelor poate duce frecvent la stari emotionale fragile si stres, factori care pot reduce semnificativ sansele de conceptie.
Sterilitatea sau infertilitatea reprezinta incapacitatea absoluta de a obtine o sarcina in urma unei activitai sexuale regulate si fara a folosi o metoda contracepptiva in decurs de 1-2 ani. Incidenta infertilitatii nu are tendinta de crestere, ci pare sa scada odata cu imbunatatirea starii de sanatate si cu cresterea eficientei tratamentelor.
Endometrioza reprezinta cresterea anormala a celulelor endometriale (celulele care se desprind de peretii uterului in fiecare luna la menstruatie) in afara uterului. Celulele endometriale se implanteaza cel mai frecvent pe ovare, pe trompele uterine, pe suprafetele exterioare ale uterului sau ale intestinelor si pe suprafata mucoasei din cavitatea pelvina. Deoarece in timpul menstruatiei tesutul sangereaza la fel ca endometrul, sangele poate cauza iritatii ale tesuturilor invecinate care se inflameaza si formeaza chisturi.
Probleme hormonale pot impiedica eliberarea de ovule in trompele uterine. In acest caz femeile vor avea cicluri menstruale fie foarte usoare sau grele, este posibil ca unele femei sa nu aiba ciclul regulat.
Sindromul ovarului polichistic este o afectiune care produce dezechilibre hormonale, afecteaza ovulatia si care se manifesta prin aparitia chisturilor si in final poate duce si la aparitia sterilitatii.
Blocarea sau obstructia trompelor uterine este una dintre cele mai frecvente cauze ale infertilitatii la femei. Aceasta blocare impiedica spermatozoidul sa ajunga la ovul, sa-l fecundeze si sa apara o sarcina.
Alergia la sperma este o afectiune rara care afecteaza un procent de circa 2% dintre femei. Acest lucru se intampla deoarece, odata cu primele interactiuni ale organismului cu alergenul, organismul devine sensibilizat gradual, produce anticorpi care refuza sperma.
Primul semn care ar trebui sa dea de gandit cuplului este contactul sexual neprotejat timp de un an de zile si absenta sarcinii. In aceasta situatie, cuplul respectiv trebuie sa se adreseze unui medic specialist in infertilitate, care poate stabili un diagnostic complet si corect. In urma acestuia, medicul va sugera optiunile de tratament, iar pacientii aleg ceea ce considera ca este corect

Infertilitatea la barbati – simptome

Aproximativ jumatate din cazurile de infertilitate se datoreaza barbatului. Una din principalele cauze o reprezinta scaderea numarului si calitatii spermatozoizilor-azoospermie (absenta totala a spermatozoizilor din sperma) si oligospermie (scaderea numarului spermatozoizilor din sperma)
Alte cauze de infertilitate la barbat pot fi infectiid in organism, prezenta unor boli cornice si operatii chirurgicale cum ar fi hernia inghinala.
Simptomele pot fi cauzate si de depresie, lipsa de activitate fizica, greutate, droguri, diete, alcool, tigari si altele.
Infertilitatea masculina este cauza principala a cca 20% din cazurile de infertilitate. Infertilitatea barbatului are de-a face, in primul rand, cu cantitatea si calitatea spermatozoizilor pe care barbatul ii produce.
In general, sperma trebuie sa contina cel putin 20 milioane de spermatozoizi per ejaculare si cel putin 50% din acestia trebuie sa aiba motilitate normala, pentru ca sarcina sa aiba sanse sa se produca. Sub 10 milioane de spermatozoizi este o cauza sigura de infertilitate, iar pentru rezultate optime este nevoie de un numar de minim 40 de milioane de spermatozoizi.
Varicocelul este o cauza frecventa a infertilitatii masculine si se refera la formarea de vene varicoase in scrot. Se crede ca aceste varice stanjenesc mecanismul de racire al testiculelor, ceea ce duce la:
- scaderea numarului si mobilitatii spermatozoizilor;
- stresul emotional prelungit (aici se include si stresul asociat infertilitatii);
- fumatul si consumul de alcool sau alte droguri;
- deficienta de zinc, seleniu, acid folic, vitamina C pot fi factori care conduc la infertilitatein cazul ambelor sexe;
- alte cauze mai rare sunt deficitul de hormon testosteron, anumite malformatii congenitale (de exemplu insuficienta coborare a testiculelor din cavitatea abdominala in scrot), boli cronice ca diabetul, obezitatea, expunerea frecventa a testiculelor la temperaturi crescute (bai fierbinti, saune), etc.
Teste de evaluare a infertilitatii la barbati:
- examen medical general pentru evaluarea starii de sanatate generala si a existentei altor boli care pot afecta fertilitatea;
- spermograma pentru evaluarea cantitatii, calitatii si motilitatii spermatozoizilor;
- uneori se fac ecografii testiculare/scrotale pentru diagnosticarea unor afectiuni ale testiculelor.
Este important sa retineti ca, desi multe sau chiar toate aceste teste pot fi comandate de medici de diferite specialitati (ginecologi, endocrinologi, internisti sau medici de familie), sansa cea mai mare ca rezultatele sa fie puse in contextul potrivit si planul de actiune sa fie cel mai eficient este atunci can sunteti sub ingrijirea unei medic specialist in probleme de infertilitate.

Tratamentul infertilitatii

Tratamentul infertilitatii feminine:
- problemele ovulatiei sunt tratate de obicei cu medicamente ce stimuleaza organismul sa produca si sa elibereze ovule;
- inseminarea artificiala, interventia chirurgicala pentru a elimina celulele anormale si pentru a desfunda trompele uterine;
- inseminare artificiala, folosind celule si embrioni de donator.
Medicul iti poate recomanda:
-  terapie hormonala pentru stimularea ovulatiei, pentru tratarea edometriozei sau a ciclului menstrual neregulat;
-  antibiotice pentru a trata infectiile la nivelul organelor genitale;
-  o interventie chirugicala pentru a debloca tuburile folopiene sau pentru a trata problemele de la nivelul uterului.
In cazul in care aceste metode nu dau rezultat, te poti gandi la fertilizarea in vitro, la inseminarea intrauterina sau chiar la adoptie.

Tratamentul infertilitatii masculine:
- tratament cu medicamente pe care le va prescrie urologul;
- interventii chirurgicale.
In 50% din cazuri, medicamentele au dat rezultate bune la barbatii.
Sucuri recomandate in tratarea infertilitatii masculine:
- telina (frunze)-1/2 pahar dimineata, 1/2 pahar seara, in cura de 1-2 luni; sucul de telina este un puternic remediu care combate infertilitatea.
- orz verde -2-3 pahare/zi; cura cu orz verde (timp de 30-40 de zile) are efecte intaritoare excelente, combatand sterilitatea, imbatranirea prematura;
- intr-un studiu chinezesc, ovazul verde combinat cu urzica (luate sub forma de pulbere cu apa sau suc de plante verzi) au proprietati afrodisiace, stimuland procreerea; foarte eficiente sunt semintele de urzica, expermintele facute de cercetatorii de la Facultatea de Medicina a Universitatii Northwestern Ohio au dovedit ca amestecul de urzica cu ovaz a ajutat barbatii cu disfunctii sexuale sa obtina si sa mentina erectia, iar nivelul de hormoni din sange al acestor barbati a crescut semnificativ;
- patrunjel (frunze) -1 pahar/zi;
- lucerna (varfuri fragede) - 1 pahar/zi; lucerna este bogata in vitamina E, octcosanol (o substanta necesara procreeri) si are efecte bune asupra sistemului endocrin.

Tratament infertilitate – Preturi

Consultatiile ginecologice si urologice incep de la 90 de lei si pana la 200 de lei. Consultatie infertililitate de la 150 de lei si pana la 300 de lei, iar spermograma de la 120 de lei.
Preturile sunt aproximative, pentru mai multe inflormatii va rugam sa contactati cabinetele de mai jos.
 


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Alegeti cabinetele ginecologice care trateaza infertilitatea la femei

Infertilitate :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Infertilitate