Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
SarcinaSarcina. Aici aflati totul despre sarcina, simptoame, tarife, sfaturi si cabinetele ginecologice care se ocupa de acest aspect medical.https://www.bucuresti365.roSarcina

Sarcina

 

Sarcina este inceputul unei calatorii incredibile si, pentru ca ne dorim sa fim alaturi de tine de-a lungul ei, venim cu informatii si sfaturi pentru fiecare pas pe care trebuie sa il parcurgi.
Sarcina este o stare si un statut in sine. Este unul dintre acele momente in care te simti rasfatata, iubita, protejata, devii o prioritate nu numai in ochii partenerului, dar si ai societatii in general. Nu-i de mirare ca incepi sa te obisnuiesti cu o asemenea stare de fapt, doar vorbim de o perioada de 9 luni!

DESCOPERIREA SARCINII

Cel mai probabil nu vei experimenta vreun simptom de sarcina decat atunci cand vei observa lipsa ciclului menstrual sau putin dupa aceea. Daca a trecut o anumita perioada de cand nu ai mai avut menstruatie, este foarte probabil sa fii insarcinata. Asa ca ia-ti un test de sarcina si afla sigur in ce stadiu te afli (daca e negativ, mai fa un test peste cateva zile). De indata ce ai obtinut un raspuns pozitiv, stabileste-ti o programare la medicul tau ginecolog si urmareste pas cu pas evolutia sarcinii tale.
Intarzierea menstruatiei este cel mai important semn in sarcina. Daca ai un ciclu regulat care a omis sa apara la data calculata si daca in perioada antemergatoare ai facut sex neprotejat, este foarte probabil ca aceasta intarziere sa se datoreze existentei unei sarcini. Trebuie facut un test Papanicolau, daca nu a fost facut in ultimele 6 luni, la fel si analiza secretiilor vaginale prin tampoanari bacteriologice ale colului uterin si ale vaginului.
Alte semne datorate modificarilor hormonale, care apar in primul trisemestru sunt: greata, cu sau fara varsaturi, oboseala, mictiuni frecvente, dureri usoare la nivelul abdominal. La fel, pot aparea si tensiuni la nivelul sanilor. Pe parcursul unei sarcinii, mamele vor observa modificari atat la nivelul organismului cat si la nivelul psihicului, ceea ce este foarte normal.

URMARIREA SARCINII

Dezvoltarea prenatală este împărțită în două stadii biologice primare. Prima este stadiul embrionar, care durează aproximativ două luni. Din acest punct, începe stadiul fetal. La începutul stadiului fetal, riscul unui avort spontan scade semnificativ, toate structurile principale, precum mâini, picioare, cap, creier, și alte organe devin prezente și își continuă procesul de creștere și dezvoltare.
Când începe stadiul fetal, fetusul are aproximativ 30 mm în lungime, iar inima se poate vedea bătând la sonograf; fetusul întoarce capul, și face mișcări și tresăriri care implică întreg corpul. Activitatea neuronala pot fi detectata încă din cea de-a 54 zi de la concepție, iar primele semne de activitate cerebrala devin măsurabile prin electroencefalogramă în cea de-a 12 săptămână. 
Vitalitatea sarcinii poate fi detereminata intre saptamanile 6-8, cand prin masurarea lungimii fatului poate fi determinata data nasterii, iar prin bataile inimii se determina vitalitatea sarcinii. Vor fi facute analize de sange, hemoleucograma, teste de sange pentru boli infectioase si analiza glandei tiroide.
De la inceputul saptamanii 11 pana la sfarsitul saptamanii 13, se poate face o ecografie detaliata. Ea ofera informatii despre fat si placenta. Dupa aceasta procedura va fi facut si testul dublu.
De la saptamana 16 pana in saptamana 18, va fi facuta din nou o ecografie, impreuna cu testul triplu. Aceste teste sunt de fapt, examene de sange, screening pentru infectii si screening pentru malformatii fetale.
Intre sapatamanile 22 si 24 va fi facuta o alta ecografie, foarte utila pentru a detecta eventualele probleme sau anomalii ale organelor copilului.
In al treilea trimestru, va fi controlata cresterea fetala, cantitatea de lichid amniotic si va fi monitorizata starea copilului.
Nasterea normala este undeva la sfarsitul saptamanii 40, iar orice nastere in saptamanile 38 – 42 este considerata nastere la termen. In acest ultim trimestru, fetusul va creste, iar organele corpului se dezvolta pe deplin. Fatul va misca des, in special intre saptamanile 27 si 32. In aceasta perioada, ginecologul trebuie vizitat mai des.

MENTINEREA SARCINII

In fiecare zi in timpul sarcinii, se creeaza, cresc si se dezvolta organe si sisteme de organe, fatul este in continua transformare, de aceea este necesar sa se ia toate masurile necesare pentru mentinerea sarcinii. Din pacate exista si risc de pierder a sarcinii, de aceea sunt recomandate mai multe teste si analize frecvente.
Atunci cand apar simptome de nastere prematura sau de avort este recomandata odihna, iar daca simptoamele nu dispar, atunci va fi nevoie de o interventie care se face prin serclajul colului uterin. Pentru mentinerea sarcinii, trebuie evitata activitatea sexuala.

INTRERUPEREA SARCINII

Avortul poate fi de doua tipuri: avort spontan si avort intentionat. Din momentul fecundatiei si pana cand embrionul depaseste 12 saptamani de viata este posibil ca organismul sa nu fie pregatit inca sa gazduiasca o sarcina si astfel sa se produca un avort spontan.
Avortul intentionat inseamna terminarea sarcinii prin orice mijloace inainte ca fatul sa fie suficient de dezvoltat pentru a supravietui.
Avortul medicamentos este procedura prin care se folosesc diverse medicamente pentru a se intrerupe o sarcina confirmata si se poate realiza intr-o unitate medicala cat si la domiciliu. Avortul medicamentos nu necesita anestezie sau interventie chirurgicala, dar poate fi realizat doar in faza de inceput a sarcinii.
Hotararea de a face un avort medicamentos este una majora care poate avea consecinte emotionale si psihice. Orice gravida care ia in calcul un avort medical trebuie sa se asigure ca a inteles ceea ce presupune procedura, reactiile adverse implicate precum si posibilele riscuri si complicatii.
Avortul medicamentos nu poate fi o optiune pentru intreruperea unei sarcini daca:
– sarcina este prea avansata – de obicei se poate face intre sapte si noua saptamani de la ultima menstruatie;
– gravida are un risc crescut de rupturi uterine sau are montat un sterilet;
– gravida sufera de alte afectiuni precum hipertensiune arteriala, diabet, boli cardiovasculare sau anumite boli ale vaselor de sange, afectiuni grave ale ficatului, rinichilor, boli pulmonare sau cele care prespun convulsii necontrolate;
– gravida urmeaza tratament cu anticoagulante sau steroizi;
– gravida nu poate consulta medicul dupa avortul medicamentos sau nu are acces la asistenta de urgenta;
– gravida manifesta alergii la medicamentele utilizate in avort;
– gravida fumeaza mult.

PRETURI

Examenul ginecologic costa intre 70 de lei si 150 de lei.
Examen ginecologic cu ecografie costa intre 150 de lei si 250 de lei.
Examen ginecologic cu ecografie Doppler costa intre 150 de lei si 350 de lei.

Preturile sunt informative, Pentru detalii suplimentare contactati cabinetele ginecologice de mai jos.


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Cautati cabinetele ginecologice care va ofera ajutor in tratarea sarcinii

Sarcina :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Sarcina