Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
( 0 )Voturi: 0

La Nenea Iancu Restaurant Berarie

Adresa:

Sector: Sector 3

Oras: Bucuresti

Contact

Produsul/serviciul de baza: la nenea iancu restaurant berarie, la nenea iancu restaurant berarie contact

La Nenea Iancu Restaurant Berarie


Berăria - restaurant La Nenea Iancu este mereu deschisă celor care iubesc berea, arta lui Caragiale și bucuria de a fi.

La Nenea Iancu este situată pe strada Romulus nr. 55, în zona Unirii, sector 3 Bucureşti.

Meniul berăriei restaurant este alcătuit atât din preparate româneşti cât şi internaţionale iar selecţia de beri este format din peste 40 de sortimente de beri de import super premium.

La Nenea Iancu găzduieşte adesea piese de teatru şi concerte de muzică blues, jazz dar şi alte stiluri

Povestea unui vis început în secolul XIX

La Nenea Iancu este o berărie-restaurant inspirată de spiritul ilustrului dramaturg I.L. Caragiale, cunoscut mai puțin astăzi pentru calitatea sa de făurar de berării, deși era foarte apreciat pentru această activitate în vremea lui, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Am ales să ducem visul lui Caragiale mai departe pe cursul istoriei prin deschiderea acestui restaurant, cu o ambianță inspirată de perioada interbelică, punctul cel mai înalt pe care l-a atins societatea românească în secolul al XX-lea.

Printre prieteni, Caragiale era cunoscut după numele de Nenea Iancu. Se spune că Nenea Iancu nu-și refuza niciodată plăcerea de a bea o bere cu prietenii săi. Dialogurile dintre personajele sale erau purtate adesea chiar la bere, iar celebra maximă Simț enorm și văd monstruos a fost creată tot cu o halbă de bere alături.
Pasiunea sa pentru berea bună l-a convins să își deschidă mai multe berării, Caragiale devenind la scurt timp unul dintre cei mai cunoscuți berari ai epocii sale.

În anul 2012, când s-au împlinit 160 de ani de la nașterea lui I.L. Caragiale, a fost creată berea Nenea Iancu, un omagiu adus ilustrului dramaturg. Berea a fost apreciată pentru gustul său bogat redat prin rețeta tradițională care presupune o fermentație naturală de minim 45 de zile, respectând Legea Purității Germane a Berii de la 1516. În primul an, berea Nenea Iancu s-a vândut în peste 1 milion de halbe în toată țara.

Trei ani mai târziu, în luna martie a anului 2015, am ales să ducem la rândul nostru mai departe pasiunea pentru berea de calitate și voia bună și, astfel, am deschis restaurantul La Nenea Iancu, unde avem plăcerea să vă avem astăzi oaspeți. Am căutat o casă veche în centrul Capitalei, la câteva minute de Piața Unirii, pentru a recrea atmosfera Bucureștiului de altădată. Casa în care vă aflați a fost construită în anul 1892 în stilul Art Nouveau, fiind contemporană cu I.L. Caragiale și vremea în care dramaturgul deschidea primele berării.

Casa din Romulus 55, ca multe alte clădiri de patrimoniu, a trecut prin perioade dificile. Ușile i-au fost arse, poarta furată, parchetul distrus, acoperișul spart, probabil pentru a lăsa ninsoarea și ploaia să erodeze intenționat interiorul. Din fericire, casa a fost cumpărată la timp de un proprietar care a salvat-o, după anii 1990, redându-i aspectul elegant cât mai apropiat posibil de realitatea estetică Belle Époque.

Am ales să ducem visul lui Nenea Iancu mai departe și ne-am implicat deopotrivă în restaurarea celor trei saloane parcă gândite special pentru bucuria de a petrece timp cu prietenii și, totodată, în restaurarea patrimoniului cultural, cinstindu-l pe marele nostru dramaturg.

Oaspeții care ne trec pragul sunt întâmpinați astăzi cu o ofertă bogată ce cuprinde peste 40 de sortimente de beri internaționale, apreciate în toată lumea pentru gustul lor. Multe dintre berile propuse dumneavoastră în meniu sunt premiate cu titluri precum „Cea mai bună bere a anului” la forurile internaționale de specialitate.

Întregul meniu este alcătuit atent, printr-o selecție de specialități culinare de tradiție românească și internațională, asociate cu oferta de bere, pentru o diversitate de gusturi. La Nenea Iancu sunteți poftiți să gustați preparate precum Cotlete de berbecuț, Cârnați proaspeți de porc tăiați la bardă, Ciolan de porc, Bulz ciobănesc, Salată de vinete sau nelipsita Zacuscă, toate fiind bucate alese preparate în casă, ori sunteți îmbiați să poftiți preparate din registrul internațional precum Pulpe de rață în sos de portocale,Pulpă de curcan în sos brun ori Burger de vită cu cartofi prăjiți sau zdrobiți.

Fiind o afacere de familie, echipa noastră este întotdeauna gata să vă întâmpine cu cea mai sinceră ospitalitate și să vă surprindă plăcut de fiecare dată când ne treceți pragul. Vă spunem cu onestitate că avem acest ambiț!

Ne rămâne să vă urăm Bon apetit! și Bene bibendi!, așa cum probabil I.L. Caragiale era adesea auzit în dialog cu clienții săi.


Chapeau,

Echipa La Nenea Iancu