Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
Cabine de dusCabine de dus. Aflati totul despre cabinele de dus, materiale utilizate, dimensiuni, modele de cabine, preturi, impresii, telefoane si date de contact.https://www.bucuresti365.roCabine de dus

Cabine de dus

 

Cabina de dus este solutia perfecta atunci cand spatiul din baie nu iti permite sa alegi o cada de baie, dar totusi iti doresti sa dispui de suficient spatiu pentru a te bucura si de o baie lunga si relaxanta, nu numai de dusuri rapide. Aceasta este combinatia perfecta intre confort, eficienta si eleganta si iti ofera posibilitatea sa alegi: dusuri rapide, atunci cand te grabesti, sau o baie lunga si relaxanta, daca alegi o cabina de dus cu cadita inalta.
O cabina de dus este o investitie facuta pe termen lung, iar bugetul alocat va influenta calitatea ei. Trebuie sa fii constient ca este necesar un buget corespunzator, daca vrei sa alegi o cabina de dus buna, care sa aiba o buna rezistenta in timp, sa nu se deterioreze si sa fie din materiale de calitate. De asemenea, garantia oferita de producator este esentiala atunci cand alegi o cabina de dus. Producatorii, care au produse de calitate, ofera produselor garantie ca semn al calitatii.
Cei mai multi producatori ofera o garantie de 24 de luni, insa exista si modele la preturi mai ridicate, care au o garantie mult mai mare.

DIN CE MATERIALE ESTE REALIZATA CABINA DE DUS?

Atunci cand vorbim despre materialele folosite la fabricarea cabinelor de dus, trebuie sa ne referim, in primul rand, la calitatea sticlei utilizata. Sticla utilizata la fabricarea panourilor trebuie sa fie securizata. Sticla securizata reprezinta un alt criteriu esential atunci cand alegi o cabina de dus. Grosimea geamului de sticla poate incepe de la 3 mm si poate ajunge pana la 8 mm. Indiferent ca alegi sticla clara, semiopaca sau serigrafiata, asigura-te ca este securizata.
Toate elementele componente ale cabinei de dus trebuie sa fie de buna calitate. Elementele de imbinare trebuie sa fie din materiale de calitate, astfel incat sa nu rugineasaca sau sa se deterioreze si, astfel, sa fii nevoit sa le inlocuiesti. Evita elementele de imbinare din plastic, pentru ca acestea nu rezista bine in timp si se strica dupa cateva utilizari.
In privinta materialelor utilizate la fabricarea caditelor de dus, cel mai des material intalnit este acrilul, pentru ca are un bun raport calitate/pret. De asemenea, caditele cu inaltime foarte mica, se mai gasesc si din piatra compozit.

CABINA DE DUS CU HIDROMASAJ

Hidromasajul este recunoscut atat de oamenii obisnuiti, cat si de specialisti ca o terapie foarte eficienta asupra organismului si starii emotionale, este o terapie cu apa si curenti de aer. Tot mai multi romani fac hidromasaj la ei acasa, in propria cada cu hidromasaj sau in cabina de dus cu hidromasaj, ambele avand efecte extraordinare asupra fizicului si psihicului. Diferenta, intre cele doua medii de relaxare si tonifiere, este la nivel de spatiu ocupat sau de preferinte.
Ar trebui sa achizitionati o astfel de cada cu hidromasaj de la centrele specializate, care sa va ofere sprijin in montarea acesteia si informatii cu privire la intretinerea ei, chiar service pentru cabine de dus sau cazi hidromasaj, in caz ca aveti nevoie.
Pe de alta parte, este bine sa va informati cu privire la regularitatea cu care trebuie sa faceti terapia cu hidromasaj, mai ales daca ati achizitionat-o in scop medical. Hidromasajul are scop profilactic, insa functioneaza si ca tratament terapeutic in anumite afectiuni si este recomandat de specialisti in medicina alternativa.
Daca aveti in permanenta mainile si picioarele reci, suferiti de insuficienta circulatorie. In cazul acesta, este ideal sa intrati in cada cu hidromasaj dimineata, de cel putin doua ori pe saptamana, temperatura apei sa fie de 35 de grade C, iar sedinta sa dureze intre 10 si 15 minute.
In caz de artroza, hidromasajul ameliorezeaza durerea si rareste puseurile dureroase, daca intrati intr-o cabina de dus cu hidromasaj de cel putin 2 ori pe saptamana, la o temperatura a apei de 37-38 de grade C, timp de 10-15 minute.
O baie calduta seara, inainte de culcare, relaxeaza sistemul nervos, decongestioneaza musculatura, iar, daca este folosita o cada cu hidromasaj, efectele sunt extraordinare, doar sa folositi sistemul cu hidromasaj regulat.

MODELE DE CABINE DE DUS

            In functie de pozitionarea cabinei, poti alege modelul cel mai potrivit pentru spatiul respectiv. Poti pozitiona cabina pe un perete, pe o portiune din lungimea acestuia sau o poti aseza pe colt. Exista pe piata modele de cabine:
1. Cabinele semirotunde (cu usi din sticla, in arc de cerc), sunt ideale pentru colturi si pot fi folosite impreuna cu o cadita semirotunda (semicirculara) plasata intre doi pereti in unghi drept.
2. Cabinele patrate (cabine cu mai multe laturi, cu dimensiuni adaptabile) sunt potrivite atat pentru pozitionarea pe colt, cat si pentru pozitionarea simpla, pe un perete. Acest tip de cabine poate avea 1, 2 sau 3 laturi, cu una sau mai multe deschideri. Dimensiunile sunt adaptabile, astfel incat aceste produse pot fi folosite atat pentru bai mari, cat si pentru bai de mici dimensiuni.
3. Cabinele cu masaj sunt produse mai pretentioase, de lux, confectionate, in general, din geamuri din sticla mata securizata si cadita inalta.
4. Cabinele de dus pentru cada sunt cabine cu paravane de cada, avand dimensiuni adaptabile. Acest tip de cabina de dus este potrivit in spatiile reduse, in care se doreste combinarea celor doua elemente: dusul si cada. Pot fi alese paravane din sticla cu margini simple, din plastic sau margini metalice, elegante.

CABINA DE DUS – EXPERIENTA 

Intr-o baie mare sau suficient de mare, amplasarea mobilierului de baie (vasul de toaleta, cabina de dus simpla sau cu hidromasaj, chiuveta, cada si eventual masina de spalat) nu ridica probleme. Daca  baia este de dimensiuni reduse, trebuie sa se renunte la o parte din ele si prima solutie este aceea de a alege cabina de dus in detrimentul cazii de baie.
Referitor la tipul de cabina potrivita locului in care se amplaseaza, sunt intalnite, unele mai des altele mai rar, trei situatii:
Prima situatie, si cea mai rar intalnita, este aceea in care toate colturile baii sunt inaccesibile si cabina de dus se poate instala doar langa un perete. In acest caz, cabina trebuie sa fie o cabina de dus cu trei laturi. Dimensiunile cabinei de dus corespund cu dimensiunile caditei de dus, respectiv 70 x 70 cm, 80 x 80 cm sau 90 x 90 cm.
A doua situatie se intalneste cand cabita de dus este montata intre trei pereti si este nevoie doar de o usa (paravan) de inchidere a spatiului de dus. In acest caz, cabina de dus poarta numele de paravan de dus sau de cabina frontala de dus si, pentru tipul de cabina din imagine, se poate realiza pe dimensiuni cuprinse intre 70 de centimetri si 150 de centimetri.
A treia situatie, si cea mai intalnita, este aceea in care cabina de dus se monteaza in coltul baii. Cabinele potrivite sunt cabinele de dus cu 2 laturi, pe dimensiuni de 70 x 70 cm, 80 x 80 cm sau 90 x 90 cm, in variantele de cabina de dus semirotunda sau cabina de dus patrata.

CABINE DE DUS DIN STICLA SECURIZATA

Necesitatea imbunatatirii calitatii sticlei, in ceea ce priveste rezistenta la stresul termic si mecanic, a dus la dezvoltarea tehnologiei de securizare termica a sticlei plane.
Panoul de sticla securizata este o sticla de siguranta obtinuta prin incalzirea geamului plan la o temperatura de circa 650-6800C, urmata de o racire brusca si uniforma, tratament termic care induce echilibrarea tensiunilor de compresiune de pe suprafetele sticlei cu tensiunile de intindere din stratul interior. Sticla securizata are o rezistenta de 3-4 ori mai mare la stresul mecanic si termic, decat sticla netratata de aceeasi grosime si configuratie.
Cand sticla securizata este solicitata peste limitele de rezistenta, se sparge prin fragmentare in particule relative mici cu muchii netaioase, care nu prezinta riscuri esentiale de accidentare.
Aceste teste sunt obligatorii, conform normelor europene pentru peretii cortina, atat structurali, cat si semistructurali. Sticla securizata termic este extrem de rezistenta la indoire, spargere, modificari de temperatura si de aceea are o arie larga de utilizare, cu precadere in domeniul arhitectural.


CABINE DE DUS – PRETURI

Preturile variaza de la 380 de lei pana la 20 600 de lei.
*Preturile sunt cu caracter informativ. Pentru toate informatiile exacte, va sugeram sa contactati showroom-uri de mai jos.

 


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Alegeti showroom-urile care comercializeaza cabine de dus

Cabine de dus :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Cabine de dus
Scrie comentariu:

Subiecte din categorie: