Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
Combatere sobolaniCombaterea sobolanilor. Aflati totul despre combaterea sobolanilor, metode deratizare, date de contact si preturi pt serviciile de deratizare.https://www.bucuresti365.roCombatere sobolani

Combatere sobolani

COMBATEREA SOBOLANILOR

Soarecii din gospodarie reprezinta un pericol atat pentru bunuri, cat si pentru sanatatea umana. Ei sunt purtatori de diverse boli, cum ar fi, tifos, salmonela, ciuma, trichineloza si multe altele.
Nici pagubele materiale nu sunt de neglijat, asa ca, daca aveti de-a face cu sobolanii, este obligatoriu sa apelati la o firma care ofera servicii de deratizare.


CUM SA SCAPAM DE SOBOLANI?

Deratizarea este procesul de eliminare a rozatoarelor. Primul pas in acest proces este restrangerea accesului la hrana al acestor rozatoare.
Sobolanii gri si nergi se hranesc in principal cu cereale, dar si cu zahar, cacao si roscoave, acestea din urma folosindu-se ca momeala. O momeala poate fi si apa, la care se adauga un rodendicid.
Deratizarea poate fi partiala, pe suprafete mai mici, sau sistematica, pe suprafete mai mari, cea din urma fiind recomandata.
Rozatoarele au un simt al mirosului foarte dezvoltat, asa ca nu se vor atinge de hrana sau momeala cu miros de tutun.

METODE DE COMBATERE A SOBOLANILOR

Procesul de exterminare a sobolanilor implica masuri de combatere si de prevenire. Substantele folosite in acest proces se numesc rodendicide. Rodendicidele trebuie sa provoace moartea rozatoarelor, sa fie cat mai putin toxice, sa nu aiba caracteristici respingatoare pentru rozatoare si fireste, sa aiba un pret accesibil.

Exista doua tipuri de rodendicide, care actioneaza la nivel digestiv sau la nivel respirator, diferentiindu-se prin timpul de actiune.

Prima metoda de prevenire este indepartarea deseurilor. Se pot folosi metode fizico-mecanice de prevenire a rozatoarelor, ceea ce ar insemna folosirea curentului de inalta tensiune, capcane cu gaz, adezivi, etc, dar cea mai folosita metoda de prevenire este de natura chimica si implica folosirea rodendicidelor.
De mentionat este faptul ca sobolanii dezvolta rezistenta la rodendicide, acestea fiind eficiente si in concentratii mici. De asemenea, moartea rozatoarelor este naturala, ceea ce nu alunga celelalte rozatoare.

CUM SE INTINDE MOMEALA?

Pentru a avea succes la vanatoare, avem nevoie de o momeala buna. Aceasta momeala poate fi hrana proaspata sau veche, cereale, feromoni, momeala lichida sau pulverizata.
Tipul de momeala, care se va folosi, depinde foarte mult de conditiile locului ce urmeaza a fi deratizat. Momeala se plaseaza in cutii de deratizare, inscriptionate corespunzator cu simboluri specifice si cu datele persoanei sau ale firmei care executa deratizarea.
Este foarte important ca aceste cutii sa fie amplasate in locuri adecvate. Este foarte important sa se realizeze o „harta a deratizarii”, pentru a amplasa cat mai eficient momelile. Totul se realizeaza avand in vedere locul unde rozatoarele sunt cele mai numeroase, a miscarii acestora, a ascunzatorilor.

COMBATERA SISTEMATICA A ROZATOARELOR

Prin aceasta metoda se reduc numeroase pierderi, ea ar trebui aplicata de doua ori pe an, primavara si toamna, cand sobolanii sunt cei mai activi. Daca nu ati reusit sa realizati acest proces in timp util si sobolanii au aparut, tot ce va ramane de facut este sa chemati o firma de deratizare, care va aplica metode directe de exterminare a rozatoarelor.

DERATIZAREA – PRETURI


Preturile pentru deratizare depind de suprafata tratata si pornesc de la 80 lei si 200 lei, pentru locuinte, in functie de suprafata acestora si de la 500 lei, pentru spatii comerciale.

  *Preturile sunt informative. Pentru informatii exacte, va recomandam sa va adresati firmelor de deratizare din lista urmatoare.

 


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Apelati serviciile de deratizare pt combaterea sobolanilor

Combatere sobolani :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Combatere sobolani