Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
Combaterea rozatoarelorCombaterea rozatoarelor. Aflati totul despre combaterea rozatoarelor, preturi, date contact si serviciile de deratizare care va ofera acest serviciu.https://www.bucuresti365.roCombaterea rozatoarelor

Combaterea rozatoarelor

COMBATEREA ROZATOARELOR

Cu totii am vazut desene animate in care elefantii se sperie de soricei. Cercetarile stiintifice ne arata ca elefantii chiar se tem ca soriceii sa le intre pe trompa, astfel sa le infunde caile respiratorii si sa se sufoce. Este o explicatei logica, caci un elefant gigantic nu se poate teme de un animal cu mult mai mic

.

  •  

Pe de alta parte, poate ati vazut cazuri, macar in filme, in care o femeie, care vede un soarece in casa, se sperie si sare imediat pe un scaun si cu o matura incearca sa il striveasca.
Soriceii sunt peste tot in jurul nostru, de ce nu s-ar afla si in casa noatra? In cazul in care un astfel de musafir nedorit isi face aparitia, sau mai multi, este timpul sa apelati o firma care se ocupa de deratizari.


CE SE OBTINE PRIN ELIMINAREA SOARECILOR?

Soarecii sunt periculosi din doua otive:
- sunt daunatori sanatatii umane, caci sunt purtatorii unor boli care se transmit animalelor de casa si oamenilor;
- cauzeaza pagube materiale.
Dar aceste rozatoare nu se pot elimina in totalitate. Scopul deratizarii este mentinerea numarului acestora la un nivel cat mai scazut.


CAND SE INMULTESC SOARECII?

Perioada de imperechere este primavara-toamna, dar totul depinde de numerosi factori, cum ar fi lipsa de hrana, temperatura, umiditatea aerului, dar oricum ar fi, soarecii se inmultesc desctul de repede. O femela poate da nastere la 5-8 pui, si asta de mai multe ori pe an. Va puteti da seama dintr-un calcul simplu ce se poate intampla daca nu exterminati soarecii la timp.

CUM SE EXTERMINA SOARECII?


Aceasta intrebare ne-o punem toti cei care avem oaspeti nedoriti in camin, curte, beci sau alte anexe gospodaresti.
Este interesant faptul ca prezenta soarecilor depinde si de materialul din care este facuta cladirea. De exemplu, in cladirile din beton nu o sa intalniti un numar mare de soareci, comparativ cu constructiile din lemn, rigips, sau alte materiale mai putin dure, unde numarul rozatoarelor este considerabil mai mare.
Materialele din urma creeaza cadrul ideal pentru adapostirea si inmultirea soarecilor.
O masura primara de preventie este pastrarea tuturor anexelor curate. Deci, pentru a elimina soarecii se folosesc metode mecanice, biologice si chimice. O sa explicam fiecare metoda in parte.
Metodele biologice reprezinta implicarea adversarilor naturali ai soarecilor (vulpea, pasari pradatoare, etc).
O metoda biologica interesanta este utilizarea de preparate pe baza de microorganisme patogene – bacterii rodendicide.
Metodele mecanice implica utilizarea unor dispozitive, cum ar fi capcanele, valvele, masa lipicioasa, si altele.
Cele mai utilizate sunt metodele chimice, ceea ce implica folosirea unor substante chimice sau a rodendicidelor pentru combaterea soarecilor.
Cele din urma se impart in otravuri cu efect imediat sau otravuri cu efect de lunga durata.
Otravurile cu efect imediat se folosesc din ce in ce mai putin, iar rolul lor este de a cauza moartea in cateva minute sau ore dupa consum. Aceasta otrava provoaca soarecilor o moarte dureroasa si se creeaza o reticenta fata de momeala in randul soarecilor care nu au consumat-o.
Otravurile cu efect pe termen lung se mai numesc si otravuri cronice. Aceste otravuri cauzeaza moartea soarecilor la cateva zile dupa consum. Moartea fiind lenta si nedureroasa nu se creeaza reticenta fata de momeala otravita in randul soarecilor care nu au consumat-o deja.
Pe langa aceste substante, tot in metode chimice, putem include si substantele respingatoare si substantele pentru sterilizarea soarecilor.

DERATIZAREA SOARECILOR – PRET

Preturile pentru deratizare depind de suprafata tratata si pornesc de la 80-100 lei.

Pretul mediu, pentru suprafete mai mici de 55 metri patrati, este de 70 lei.

*Preturile sunt informative. Pentru informatii exacte, va recomandam sa va adresati firmelor de deratizare din lista urmatoare.


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Alegeti serviciile de deratizare pt combaterea rozatoarelor

Combaterea rozatoarelor :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Combaterea rozatoarelor