Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
CondiloameCondiloame. Aflati totul despre condiloamele, tratamente, date de contact si cabinetele ginecologice care trateaza aceasta afectiune.https://www.bucuresti365.roCondiloame

Condiloame

 


Condiloamele acuminate sunt negi de dimensiuni reduse, care se transmit prin contact sexual de la o persoana la alta si infecteaza zona anala si genitala. Acestea pot fi contactate chiar si prin utilizarea la comun a obiectelor intime folosite deja de o persoana infectata.
Aproximativ doua treimi dintre persoanele care au contact sexual cu un partener cu condiloame genitale va dezvolta veruci sau negi in maxim trei luni de la contact. Exista doua tipuri de condiloame venerice condiloma accuminatum si condiloamele late.
Contactarea virusului papiloma uman (HPV) este una dintre cele mai frecvente infectii care se transmit pe cale sexuala. Mai rar, HPV "se fixează" in organismul uman si, uneori, conduce la dezvoltarea asa-numitor condiloame acuminate (negi mici pe piele in zona inghinala si in zona anala).
Condiloamele mai sunt numite si veruci genitale. Este cunoscut faptul ca unele tipuri de HPV pot provoca aparitia cancerului colului uterin.

CUM SE TRANSMIT?

Virusul papiloma uman se transmite printr-un contact fizic apropiat cu o persoana infectata. De regula, infecţia se transmite printr-un contact sexual neprotejat (vaginal, oral sau anal).
Utilizarea prezervativelor previne contactarea HPV, dar acestea nu pot acoperi intotdeauna intreaga piele afectata a unei persoane. Aceasta boala a devenit o epidemie la nivel mondial, pentru ca poate fi transmisa chiar si prin utilizarea la comun a obiectelor intime folosite deja de o persoana infectata. Cu acest virus sunt infectaţi majoritatea adultilor sub 30 de ani

SIMPTOME

Condiloamele genitale sunt, de obicei, mici pete de culoare roz sau pot fi negi de dimensiuni reduse. Prin contact sexual cu o persoana infectata, primele simptoame vor aparea dupa 3 luni. Virusul se activeaza atunci cand organismul este slabit, daca sunteti bolnavi sau extenuati.
Simptoamele sunt mai vizibile la barbati decat la femei, care sunt supuse riscului de a dezvolta cancer de col uterin.
La femei, condiloamele acuminate pot apărea lângă clitoris, în zonele labiilor mici şi mari, în vagin şi pe colul uterin. În cazul iritaţiei verucilor situate în apropiere de intrarea în vagin, în timpul actului sexual, pot apărea senzaţia de mâncărime şi sângerări minore.
La bărbaţi, condiloamele acuminate (negii genitali) se pot forma pe penis şi pe scrot.
Condiloamele, de asemenea, se pot dezvolta în zona anală, în uretră, sau oriunde pe piele (de exemplu, la subsuoară, pe gât). Negii rareori se formează în gură. Câteva condiloame adiacente pot fuziona într-un singur "neg" mare.
De regulă, condiloamele acuminate sunt nedureroase. În unele cazuri, în zona condiloamelor acuminate se simte mâncărimea şi disconfortul.

CONDILOAME IN SARCINA

Papiloma virusul uman nu are niciun efect asupra dezvoltarii fatului. In timpul sarcinii, numarul condiloamelor acuminate pe organele genitale poate creste sau, dimpotriva, acestea pot disparea total si spontan.
Prezenta condiloamelor pe organele genitale exterioare nu interfereaza cu dezvoltarea normala a sarcinii. Cu toate acestea, prezenta unui numar mare al condiloamelor în vagin şi pe colul uterin poate complica nasterea si poate provoca sangerari severe.

TRATAMENT

Vestea buna este ca condiloamele pot fi eliminate, dar, din pacate, infectia virala in sine, nu este vindecata intotdeauna. Virusul traieste pe suprafata interioara a pielii. Acesta este motivul pentru care verucile reapar de multe ori dupa ce au fost indepartate.
Tratamentele pentru condiloame au ca scop distrugerea tesutului negilor. Unele tipuri de terapii implica utilizarea unor preparate care stimuleaza sistemul imunitar (interferon alfa), prin injectarea substantei in condilom. In urma aceastei proceduri are loc un raspuns imunitar care determina disparitia negilor.
Dezavantajul acestei terapii este faptul ca interferonul alfa este destul de costisitor si nu functioneaza in toate cazurile.

ELIMINAREA CONDILOAMELOR PRIN  INTERMEDIUL UNDELOR RADIO


Negii pot fi indepartati cu curent de inalta frecventa. Prin aceasta metoda, in loc de bisturiu, se folosesc undele radio care taie a tesutul ce trebuie indepartat. Utilizarea undelor radio nu lasa nici un reziduu pe piele.

ELECTROCAUTERIZAREA

Este un tratament cunoscut ca “arderea” condiloamelor. Tratamentul este util pentru negii/condiloamele rezistente, dureroase. Elimina codiloamele la nivelul penisului, vaginului si in jurul anusului. Pierderea de sange prn aceasta interventie este minimala. Implica anestezie locala, iar zona se vindeca in decurs de 2 saptamani. Efectele nedorite sunt reprezentate de durere, intepaturi, disconfort in timpul procedurii si imediat dupa. 

ELIMINAREA CONDILOAMELOR FOLOSIND METODA CU LASER

Aceasta metoda este folosita atunci cand negii acopera o suprafata mai mare sau atunci cand raspanditi peste tot pe corp. Este considerata ca una dintre cele mai eficiente metode de a trata negii. Procedura cu laser dureaza numai cateva minute si nu este traumatizanta. Este sigura si se recomanda si femeilor gravide.
Cauterizarea cu laser a condiloamelor acuminate este deosebit de eficientă, fie în cazul reapariţiei acestora în urma altor tratamente, fie în cazul în care negii se afla în vagin sau în uretră. Procedura cauterizării cu laserul este, de regulă, puţin dureroasă şi destul de eficace.

METODA DE TAIERE A CONDILOAMELOR

Aceasta metoda se aplica atunci cand apar condiloame genitale vizibile la nivelul penisului, vaginului sau anusului. Metoda chirurgicala inseamna taierea condiloamelor cu cutitul chirurgical, numit busturiu. Negi la nivelul colului uterin pot fi eliminate folosind metoda cu laser. Taierea condiloamelor se face sub anestezie locala, si se face atunci cand negii au aparaut din nou dupa ce au fost eliminati prin alte metode.

CRIOTERAPIA – ELIMINAREA NEGILOR FOLOSIND AZOT LICHID

Aceasta procedura este o "inghetare" a negilor cu azot lichid. Datorita faptului ca in timpul procedurii, tumorile nu au contact cu sangele, infectie secundara nu este posibila. Verucile genitale in uretra sau anus necesita de obicei mai multe tratamente, deoarece sunt localizate adanc in piele. Statisticile arata ca aceasta metoda elimina condiloamele in 90% din cazuri.
Criocoagularea (arderea cu azotul lichid) este un tratament rapid şi eficient al condiloamelor acuminate. Procedura poate fi un pic dureroasă şi neplăcută, dar acest fapt rareori îi preocupă pe pacienţi. Criocoagularea condiloamelor se realizează în mai multe sesiuni, timp de câteva săptămâni. Îndepărtarea deplină a condiloamelor se observă în 75-80% dintre cazurile pacienţilor care au trecut prin toate etapele tratamentului.
Procedura arderii cu azot lichid nu poate fi utilizată în tratamentul condiloamelor în zona vaginului, din cauza riscului deteriorării pereţilor acestuia.

PRETURI

Eliminarea condiloamelor prin undelor radio si cu laser costa intre 100 si 250 de lei. Controlul si consultatie dermatologica costa intre 50 si 100 de lei.
Preturile sunt informative. Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati cabinetele medicale de mai jos.


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Gasiti cabinetele ginecologice care trateaza condiloamele

Condiloame :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Condiloame