Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
Curatenie locuinteCuratenie locuinte. Aici aflati informatii despre firme care fac curatenie pentru locuinte, preturi, cum se face curatenie in locuinte.https://www.bucuresti365.roCuratenie locuinte

Curatenie locuinte


Sunt situatii in care curatenia reprezinta o adevarata provocare. Nu stii de unde sa incepi si, cu siguranta, nu ai idee cand vei termina. Iata un plan  cat se poate de practic pentru a bate orice record in realizarea curateniei.
Cel mai important lucru este timpul. Pentru o curatenie generala ai nevoie de cel putin o zi. Nu incerca sa estimezi ora la care termini, deoarece teoria nu se va potrivi niciodata cu practica.
Inarmeaza-te cu rabdare, calm si o doza de vitamine!

etapele curateniei

Daca doresti sa ordonezi hainele, eliberarea spatiului este primul lucru pe care trebuie sa il faci. Separa hainele curate de cele murdare, aseaza-le in dulapuri, in cosul cu rufe sau in masina de spalat. Daca preferi sa rezervi o zi pentru reamenajarea dulapului de haine, atunci depoziteaza-le provizoriu intr-un loc ferit.
De asemenea, incearca sa fii rational si sa decizi ce obiecte sunt de prisos in locuinta ta. Poate sunt haine pe care chiar nu le imbraci, reviste citite, ornamente si accesorii nefolositoare etc. Ambaleaza-le in cutii si doseste-le in debara sau in garaj, ofera-le oamenilor nevoiasi sau, pur si simplu, arunca-le. Lucrurile vechi si nefolositoare iti vor ingreuna de fiecare data activitatea si vor oferi un aspect dezordonat locuintei tale.
Ferestrele reprezinta partea cea mai expusa a casei tale. Privita din exterior, o fereastra poate spune multe lucruri despre oamenii din spatele ei. Spalatul geamurilor anunta intotdeauna o curatenie generala.
Produsele speciale care nu lasa urme sau, pur si simplu, apa cu otet, raclete performante sau hartie de ziar sunt metodele cu care orice gospodina purcede in curatarea ferestrelor.
In cazul curatarii covoarelor si a podelei, in functie de tehnica adoptata, vei decide si momentul oportun pentru curatarea acestora. Nu folosi matura, deoarece aceasta angreneaza particule de praf, germeni alergeni si microbi. O cantitate foarte mare de praf va ramane in aer si se va asterne ulterior pe podea, mobila, electrocasnice si haine. De asemenea, matura favorizeaza dezvoltarea larvelor si a gandacilor in locuinta ta.
Aspiratorul reprezinta cea mai rapida si eficienta modalitate de curatare a covorului si a podelei. Aspirarea si spalarea podelei reprezinta o ultima etapa a curateniei. Daca trebuie sa cureti parchetul sau podeaua laminata, va trebui sa fii foarte atent. Foloseste ceara pentru parchet sau produse speciale de intretinere.
Podeaua laminata se curata cel mai usor cu o cantitate foarte mica de apa. Stoarce bine mopul pentru a evita imbibarea cu apa si umflarea podelei. In functie de grosimea acesteia (6 mm, 7 mm, etc), vei stii daca este indicat sa folosesti un mop cu abur fierbinte sau nu.

cum faci curatenie mai rapid?

Cu siguranta, curatenia este un proces anevoios si neplacut pentru toata lumea si, tocmai din acest motiv, fiecare persoana cauta o metoda de a termina cat mai repede. Specialistii considera ca cea mai des intalnita greseala este aceea de a curata camera cu camera. Concentrandu-te mai mult pe o anumita incapere, vei obosi si nu vei mai reusi sa le cureti la fel pe toate.
Ca sa faci curat mai rapid, in primul rand, trebuie sa iti schimbi strategia. Specialistii considera ca, daca urmezi fiecare pas, pe rand, in intreaga locuinta, vei obtine rezultate mult mai bune decat daca ai curata o intreaga incapere si apoi ai trece la urmatoarea. De exemplu, atunci cand stergi praful, sterge-l in intreaga locuinta, trecand apoi la alta activitate.
Atunci cand faci curat, trebuie sa fii organizat: incepe intotdeauna de la cel mai inalt punct al incaperii si misca-te in incapere de la stanga la dreapta acesteia. In felul acesta, vei fi sigura ca nu ai ratat nicio zona din greseala si nici nu va trebui sa iti faci probleme, pentru ca ti-a scapat praf pe lucrurile mai joase, deja curatate.

preturi - CURATENIE

Preturile pentru curatarea locuintei variaza in functie de spatiul de curatare si necesitatile pe care le aveti:
- garsoniera ~ 250 lei;
- apartament cu 2 camere ~ 300 lei;
- apartament cu 3 camere ~ 350 lei;
- apartament  cu 4 camere ~ 450 lei;
- vile cu suprafata < 200 mp ~ 800 lei;
- vile cu suprafata > 200 mp ~ 1000 lei;
- curatenie geamuri - de la 2,5 lei/mp;
- curatenie de intretinere pe baza de abonament: 2-5 lei/mp in functie de frecventa interventiilor;
- curatenie covoare, mochete: 3-5 lei/mp.
            Curatarea canapelelor:
- fotoliu - 40 lei;
- canapea cu 2 locuri - 80 lei;
- canapea cu 5 locuri - 160 lei;
- scaune de birou de la 10 lei.
Tarifele nu contin TVA. Tarifele sunt informative si sunt negociabile in functie de complexitatea lucrarilor.
Preturile sunt cu caracter informativ. Pentru mai multe detalii, va rugam contactati firmele de curatenie din lista de mai jos.

 


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Aici gasiti firme care ofera servicii de curatenie locuinte

Curatenie locuinte :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Curatenie locuinte