Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
TahicardieTahicardia. Aici aflati totul despre tahicardie, preturi, date de contact si adresele clinicilor medicale la care puteti apela pt aceasta afectiune.https://www.bucuresti365.roTahicardie

Tahicardie

 

Tahicardia reprezinta o tulburare a frecventei inimii, fiind de natura cardiaca sau extracardiaca. Cu toate acestea, specialistii sustin ca exista o discrepanta intre notiunea de tahicardie data de literatura de specialitate si cea luata in calcul de practicieni. Tahicardia este denumirea pentru tulburarea frecventei cardiace care depaseste limitele normalului.
In ceea ce priveste limitele normale ale frecventei cardiace, acestea sunt cuprinse intre 60 si 80 de batai pe minut. Investigatiile amanuntite asupra pacientului sunt necesare doar in momentul in care limitele sunt depasite.
Bataile foarte rapide si neregulate ale inimii pot aparea si la un pacient complet sanatos, dar la aparitia acestora, multi oameni se gandesc imediat la ceea ce este mai rau. Desi nu sunt mereu motive de ingrijorare, aritmia severa poate pune serios in pericol viata dumneavoastra.

Simptome

Tahicardia poate sa nu aiba simptome sau complicatii in unele cazuri. Totusi, tahicardia poate afecta grav functionarea normala a inimii, prin cresterea riscului producerii unui accident vascular cerebral sau prin aparitia unui stop cardiac.
Ritmul cardiac necontrolat, adica tahicardia, are ca rezultat urmatoarele simptome: ameteala, respiratia precipitata, puls crescut si dureri in piept. De asemenea, mai poate aparea si starea de lesin - sincopa.
Un om care sufera de tahicardie sau care are un ritm cardiac foarte rapid, va simti niste palpitatii sau niste batai neregulate ale inimii; la unii oameni, tahicardia se manifesta printr-o durere puternica in zona pieptului, in timp ce altii descriu acest sentiment ca atunci cand inima s-a oprit, pentru un moment, iar apoi incepe sa bata frenetic. Toate aceste simptome sunt foarte inconfortabile pentru om, intrucat ele cauzeaza deseori frica, dar si o stare permanenta de anxietate.

Cauze

Cea mai intalnita cauza a acestei boli este stresul. Atunci cand inima bate foarte puternic si foarte repede, cel mai probabil este din cauza consumului excesiv de cafeina, de alcool sau de tutun. Alte cauze sunt si variatele boli ale inimii sau starea generala alterata cauzata de infectie, tulburari metabolice, hipertiroidie, glanda tiroida avand un impact semnificativ in cazul acestei afectiuni

La o frecventa cardiaca normala, inima pompeaza o anumita cantitate de sange in artere. Daca organismul are nevoie de o cantitate mai mare de sange, inima il pompeaza prin cresterea frecventei batailor sale. In aceste conditii, tahicardia este normala in urmatoarele conditii: emotii, febra, deshidratare, tensiune arteriala scazuta, mese abundente, efort, stres, atac de panica, aer rarefiat sau impur, anemie, boli de plamani.
Exista si situatii cand organismul nu are nevoie de mai mult sange, si, totusi, inima bate mai repede decat in mod normal. Aceasta se poate intampla in urmatoarele situatii:
- boli ale inimii (cum este cardiopatia ischemica sau tulburarile tesutului conductor al inimii);
- insuficienta cardiaca;
- hipertiroidia;
- dezechilibre ale ionilor din sange - potasiu, calciu, magneziu;
- tensiune arteriala mare;
- consum de alcool, fumat, droguri, cofeina sau cafea, unele medicamente;
- lipsa de vitamina B.

Tahicardia sinusala

Tahicardia sinusala este o conditie in care ritmul cardiac obisnuit al inimii se accelereaza cu peste 100 de batai pe minut. Acesta este un raspuns normal al corpului la efortul fizic exagerat ori la stresul psihologic, la frica, dar si la furie.
Acestea sunt transmise la atrii si apoi, prin nodul atrioventricular, la ventriculi care sunt stimulati sa se contracte si sa pompeze sange in corpul dumneavoastra. Tahicardia sinusala nu trebuie confundata cu tahicardia ventriculara, care are originea in ventriculi sau cu cea supraventriculara, care poate avea originea in atrii sau nodul atrioventricular.
In cele mai multe cazuri, tahicardia sinusala este rezultatul unor situatii fiziologice, obisnuite cum ar fi exercitiile fizice intense, stresul, frica, furia. Acestea produc descarcari de catecolamine (adrenalina si noradrenalina), care stimuleaza nodul sinusal sa produca impulsuri electrice cu o frecventa crescuta.

Tahicardia ventriculara

Tahicardia ventriculara (TV) este o tulburare de ritm, al carei focar este situat la nivelul ventriculului. Majoritatea episoadelor de fibrilatie ventriculara (FV) incep cu TV netratata, iar in acest caz, sansele de resuscitare reusita sunt minime.
Aici totul se petrece intr-o serie de 3 sau mai multe atacuri, cu o frecventa tipica intre 140 si 200 de batai pe minut. Tahicardia ventriculara este aproape intotdeauna rezultatul unei boli organice, cea mai comuna fiind cea coronariana, dar acest lucru i se poate intampla si unei inimi foarte sanatoase. Atacul este in general brusc si feroce, si poate dura de la cateva secunde pana la cateva minute, iar in cazuri izolate, el poate dura si pana la cateva ore.
Uneori, cauzele TV nu se pot identifica, mai ales cand acestea apar la persoanele tinere. Dar, de cele mai multe ori, TV se dezvolta in cadrul diferitelor boli cardiace organice, cel mai frecvent in boala cardiaca ischemica cu infarct miocardic in antecedente, dar si in anomalii cardiace congenitale, cardiomiopatia dilatativa sau miocardite. Foarte rar, TV apare consecutiv chirurgiei cardio-vasculare.
Unele medicamente antiaritmice utilizate in tratamentul altor aritmii pot sta la baza aparitiei unor episoade de TV. Cauza cea mai rara de TV este reprezentata de dezechilibrele electrolitice, precum nivelul scazut al potasiului sanguin (hipokalemia, hipopotasemia).
Medicamentele decongestionante, remediiile naturiste (mai ales cele care contin efedrina), pastilele de slabire sau amfetaminele sunt frecvent factori declansatori ai TV. Consumul de droguri, de tipul cocainei, ecstasy si amfetaminei trebuie evitat datorita potentialului proaritmic al acestora.
Este important sa fie evitat medicamentul identificat ca declansator al unui episod de TV, pentru a putea fi prevenit un viitor acces de TV.

Tratament

Stabilirea tratamentului si alegerea medicamentelor potrivite se face in functie de cativa factori foarte importanti, precum numarul total al episoadelor de tahicardie, aparitia lor in diverse momente ale zilei sau la o anumita frecventa.
Se pot trata acele aritmii sau tahicardii, care sunt definite ca o un simplu defect din nastere, precum si cele care au ca si cauza un spectru mai larg de afectiuni. Cateodata este suficient sa va schimbati obiceiurile, sa fiti cat mai putin stresat si sa fiti mereu activ fizic. Este foarte important sa se reduca numarul kilogramelor, asta doar daca aveti in plus, si sa aveti un regim alimentar echilibrat.
Cu toate acestea, la anumite tipuri de tahicardie, tratamentul trebuie sa se desfasoare sub supravegherea unui medic, care va determina cauza si modul corect de a le trata.
Masurile de prim ajutor pot fi aplicate de orice persoana, intrucat nu cer studii medicale:
- apasarea in lateralul gatului sub mandibula, unilateral timp de 20 secunde;
- manevra Valsalva: suflati fortat intr-o sticla;
- inghitirea unui bol alimentar mai fortat (de exemplu o bucata de paine);
- pasarea (moderata) pe globii oculari cu ochii inchisi.

Pret

Pretul examinarii la cardiolog poate varia intre 130 de lei si 190 de lei.
Pretul testului pentru stresul cardiac poate varia intre 100 de lei si 400 de lei
EKG – 24 de ore, pretul variaza intre 90 de lei si 130 lei, iar pentru cel de 48 de ore pretul va fi, in medie, de 190 de lei.
Ultrasunete – Pretul pentru aceasta examinare variaza intre 75 de lei si 130 de lei.

*Atentie! Preturile au caracter informativ. Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati cabinetele medicale de mai jos! *
 


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Alegeti clinicile medicale la care puteti apela pt tratarea tahicardiei

Tahicardie :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Tahicardie