Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
Stent coronarianStentul coronarian. Aflati totul despre stentul coronarian, proceduri, efecte, preturi, date de contact si clinicile medicale care va ofera stentul coronarian.https://www.bucuresti365.roStent coronarian

Stent coronarian

 

Angioplastia coronariana reprezinta procedeul de deschidere a arterei coronare stenozate (ingustate), cu ajutorul unui balon care se umfla la nivelul acesteia. In ceea ce va priveste, procedura in sine se aseamana cu cea efectuata pentru coronarografie.
Dupa deschiderea arterei coronare cu ajutorul balonului, se va monta un stent. Acesta reprezinta un tub sub forma de retea metalica cilindrica, avand capacitatea de a mentine vasul de sange deschis. Prezenta stentului necesita un tratament antiagregant plachetar special, indicat de medicul cardiolog.
Este esential sa retineti ca angioplastia si stentul reprezinta un tratament eficient numai in conditiile in care va tratati in paralel factorii de risc coronarian (prin scadere in greutate, oprirea fumatului, scaderea lipidelor si glicemiei, controlul tensiunii arteriale).
Boala arterelor coronare si boalile inimii sunt unele dintre cele mai intalnite boli din ziua de astazi, fiind si principala cauza a mortalitatii. Aceste boli se pot manifesta in mai multe moduri, dar cele mai frecvente sunt:
- angina pectoral stabila – in care pacientul are dureri in urma efortului fizic;
- angina pectoral instabila – care este foarte imprevizibila si nu este o consecinta a efortului fizic;
- infarctul miocardic – atunci cand exista un blocaj al uneia dintre arterele coronare.

Cauzele bolii coronariene

Originea cea mai obisnuita a unei insuficiente coronariene este dezvoltarea unei ateroscleroze. In acest caz, arterele coronare sunt astupate de placi formate dintr-o depunere grasoasa bogata in colesterol, ateromul. Un tromb (cheag sangvin), format in contact cu suprafata rugoasa a acestor placi, poate in continuare sa agraveze ingustarea coronariana pana la ocluzia coronariana.
Cauzele ateromului sunt numeroase si legate intre ele. Principalii factori de risc de ateroscleroza sunt predispoziliile genetice, bolile, ca diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, sau un mod de viata caracterizat prin tabagism, lipsa de miscare fizica, excesul de greutate sau o alimentatie bogata in produse lactate si in grasimi animale, care provoaca o crestere excesiva a nivelului de colesterol in sange.
Influenta pe care o au personalitatatea, comportamentul si a stresul este controversata inca. Unii medici cred ca infarctul miocardic este mai frecvent la subiectii care au o personalitate de "tip A", activi si intreprinzatori (intotdeauna grabiti, ei urmaresc in permanenta ora, suporta greu intarzierile si ii intrerup pe altii in mijlocul propozitiei).
Se stie, in plus, ca infarctul survine mai frecvent la subiectii deprimati dupa moartea unei rude apropiate sau dupa pierderea locului de munca, de exemplu. Exista si alte mecanisme  care reduc aportul  de oxigen la inima: o atingere a vaselor mici (microangiopatie) coronare ca in diabet, o ingrosare a peretilor cardiaci, o scadere a oxigenului continut in sange sau o incapacitate a muschiului cardiac de a extrage acest oxigen, de exemplu.
Arterele coronare sunt arterele care alimenteaza muschiul cardiac. Arteroscleroza este “principalul vinovat” de schimbarile care au loc in arterele coronare prin depozitele de grasime bogate in colesterol, acumulate in interior. In momentul in care aceste placi distrug arterele intr-un procent mai mare decat 60 %, se va produce o insuficienta coroniana din cauza lipsei de oxigen sinutrienti. 
Aparitia aterosclerozei este influentata de mai multi factori, cum ar fi fumatul, diabetul zaharat sau hipertensiunea arteriala, de nivelul foarte mare al trigliceridelor si al colesterolului din sange, dar poate fi si predispozitia genetica sau varsta omului.

Pareri


Dupa ce se va realiza coronarografia care vizualizeaza tot arborele coronarian, va vor fi sugerate si cateva moduri de tratament ale acestei boli, printre care se numara si introducerea unui stent. Aceasta procedura se poate realiza in zona abdomenului, a incheieturii mainii sau a bratului. In interiorul arterei coronare se va introduce un tub subtire, prin care va intra un cateter care va avansa pana la inceputul arterei coronare, mai exact deasupra valvei aortice.
Inainte de a incepe aceasta procedura, pacientului trebuie ii fie administrata medicatie corespunzatoare pentru a preveni coagularea sangelui, dar si pentru a impiedica trombocitele din sange sa se lipeasca una de alta. In tot acest timp pacientul va fi treaz si in contact direct cu medicii care se ocupa de aceastaprocedura. Dupa ce cateterul va fi introdus printr-o artera coronara, va fi introdus si tubul coronar. Prin acest tub coronar vor fi introduse si in celelalte artere coronare baloane sau stenturi, precum cel cu tromboaspiratie, etc.
Dupa ce acel tub subtire trece de zona ingusta sau de blocaj, balonul este setat sa rupa masa de lipide, impingandu-se in perete si facand loc pentru stent. Dupa prepararea vasului sanguin, se va introduce acest stent.
Stentul este o proteza mica de metal care arata ca un arc al unui pix. In vasul de sange va fi introdus balonasul, mai exact la nivelul ingustarii arteriale, care va fi mai apoi umflat pentru a dilata segmentul atins.
Dupa introducerea stentului exista riscul  sa apara cateva probleme, cum ar fi tromboza, adica, formarea unui cheag de sange in stent sau o  reactie a vasului de sange la stent, care este, pana la urma, un corp strain. Din acest motiv se utilizeaza stenturi care sunt inmuiate in substante speciale a preveni si a reduce reactia adversa a vasului de sange.

Preturi

Pretul pentru implantarea acestui stent este intre 200 de lei si 29 000 de lei.
*ATENTIE! Preturile sunt informative. Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati cabinetele de mai jos! *


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Alegeti clinicile medicale la care puteti apela pt stentul coronarian

Stent coronarian :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Stent coronarian