Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
AmbulantaAmbulanta. Informatii si detalii legate de ambulante, servicii de ambulanta si transportul pacientilor, recomandari si preturi.https://www.bucuresti365.roAmbulanta

Ambulanta

Orice om se poate imbolnavi atat de rau, incat sa nu se poata ridica din pat pentru a merge la doctor. Uneori, doctorul poate sa vina la noi, dar adesea pacientul trebuie sa fie internat pentru a i se face diferite analize, pentru a i se stabili diagnosticul si pentru a fi supravegheat de personalul medical.

Serviciul de Ambulanta este o unitate medicala cu personalitate juridica ce asigura asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca atat la locul solicitarii cat si pe durata transportului pacientilor catre spital. Personalul intervine cu promptitudine si profesionalism pe intreg teritoriul, indiferent de starea vremii sau conditiile de teren, neprecupetind niciun efort pentru a salva vietile oamenilor si a oferi primul ajutor medical calificat

Tratarea acasa nu este intotdeauna posibila, mai ales in cazul bolilor si ranilor grave asa ca este necesar ca pacientul sa fie transportat la spital unde va putea primi primul ajutor si tratamentul corespunzator.

Transportul pacientilor

Cine are nevoie de transport de urgenta? Exista oameni care nu se pot misca, care sunt paralizati sau care se deplaseaza cu mare dificultate; oameni grav bolnavi sau cu dizabilitati – acestea sunt doar cateva categorii de oameni care au nevoie de acest serviciu. Desi multi dintre pacienti au masini, nu este recomandat sa conduca pana la spital deoarece este posibil sa fie nevoie ca pacientul sa fie transportat intr-o anumita pozitie, in cazul fracturilor de exemplu.
Transportarea pacientului fara un mijloc de transport adecvat ii poate agrava starea de sanatate, deci este indicat sa sunati imediat la serviciul de ambulanta pentru a transporta pacientii in siguranta. Ambulantele sunt dotate cu echipamente moderne, pentru a asigura siguranta pacientului, iar in ambulanta, impreuna cu pacientul, se va afla si o echipa medicala.

  Ca unitate medicala specializata, autorizata si evaluata, care acorda servicii medicale de urgenta si de transport sanitar, ambulanta  este obligata, dupa caz:
• sa acorde ingrijiri medicale de urgenta, in caz de boala sau accident, din momentul solicitarii sau de la locul accidentului si pana la rezolvarea starii de urgenta, in limita competentelor, cu respectarea criteriilor de calitate elaborate conform prevederilor legale in vigoare;
• sa asigure prezenta personalului medico-sanitar conform legii;
• sa informeze unitatea sanitara la care transporta pacientul cu privire la investigatiile si tratamentele efectuate;
• sa elibereze adeverinte medicale de urgenta, certificate constatatoare de deces, prescriptii medicale, dupa caz, conform normelor;
• sa asigure servicii medicale de urgenta, utilizand mijlocul de transport adecvat si echipamentul corespunzator situatiei respective;

TRANSPORTUL medical international

Se intampla adesea, ca serviciul de ambulanta sa fie nevoit sa transporte pacienti dintr-o tara in alta. De vreme ce acest drum dureaza mai mult, este foarte important ca vechiculele sa fie comode, bine dotate si echipa medicala sa fie mereu aproape de pacient.
Ambulante tip A
Ambulanta tip A1 - ambulanta destinata transportului sanitar neasistat al unui singur pacient, fiind dotata cu echipamentele si materialele minime necesare acordarii primului ajutor in caz de nevoie;
Ambulanta tip A2 - ambulanta destinata transportului sanitar neasistat al unuia sau a mai multor pacienti pe targa si/sau scaune, fiind dotata cu echipamentele si materialele minime necesare acordarii primului ajutor in caz de nevoie.

Ambulante tip B
Ambulanta destinata interventiei de urgenta si transportului medical asistat al pacientilor. Ea poate fi, dupa caz, utilizata in acordarea primului ajutor calificat sau in acordarea asistentei medicale de urgenta. Dotarea ambulantei tip B este formata din echipamente si materiale sanitare care includ, dupa caz, un defibrilator semiautomat sau un defibrilator manual si medicamentele necesare resuscitarii si acordarii asistentei medicale de urgenta.

Ambulante tip C
Ambulanta destinata interventiei medicale de urgenta la cel mai inalt nivel si transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotata cu echipamente, materiale si medicamente de terapie intensiva.
Echipajul ambulantei tip C este condus obligatoriu de un medic special pregatit, iar vehiculul este astfel construit incat sa permita accesul la pacientul aflat in vehicul din toate partile, targa fiind amplasata in mijloc, cu posibilitatea mutarii acesteia la dreapta si la stanga si ridicarii ei la o inaltime care sa permita acordarea asistentei medicale de urgenta in mod corespunzator.
Ambulantele de transport al nou-nascutilor aflati in stare critica fac parte din categoria ambulantelor tip C.

ambulante - recomandari

Serviciul de Ambulanta asigura servicii de:
• transport medical asistat - transportul de urgenta al pacientilor care necesita monitorizare si ingrijiri medicale pe durata transportului, asigurate de medic sau asistent medical, utilizand ambulante tip B sau C;
• transport sanitar neasistat - transportul pacientilor care nu se afla in stare critica si nu necesita monitorizare si ingrijiri medicale speciale pe durata transportului. Transportul sanitar neasistat se efectueaza cu ambulante tip A1 sau A2, precum si cu alte tipuri de autovehicule decat ambulantele tip B si C, aflate in dotarea serviciilor de ambulanta.

Serviciul de ambulanta public este la dispozitia populatiei prin numarul de urgenta 112.

Acest serviciu este gratuit, fiind suportat din bugetul Casei de Asigurari de Sanatate.El este destinat urgentelor majore, si se recomanda sa fie apelat in cazuri grave.

Uneori, daca aveti nevoie de o ambulanta privata, va recomandam sa alegeti din diferitele oferte ale clinicilor. Ambulantele private sunt la dispozitia dumneavoastra contra cost, 24/24 si va ofera servicii de transport pentru bolnavi si asistenta medicala specializata.

AMBULANTE - preturi

Pretul variaza intre 60 de lei si 400 de lei, in functie de zona orasului. Prima zona este centrul, apoi periferia, iar apoi zonele adiacente. Pentru transportarea pacientilor pe teritoriul Romaniei, pretul mediu este de circa  5 lei/km, iar pentru Europa este de circa 1.2 euro/km.

Esti important sa stiti ca aceste tarife se aplica doar pentru perioada in care pacientul se afla in ambulanta. Sosirea acesteia la dumneavoastra este gratuita.

Preturile au caracter informativ. Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati clinicile medicale de mai jos!


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Aici gasiti clinici medicale care ofera servicii de ambulanta si transport pacienti

Ambulanta :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Ambulanta