Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
Coroana dentaraCoroane dentare. Aflati toate informatiile despre coroanele dentare, proceduri, preturi, contact si adresele cabinetelor stomatologice la care puteti apela pt coroane dentare.https://www.bucuresti365.roCoroana dentara

Coroana dentara

 

Datorita progresului stomatologiei moderne, niciuna dintre problemele dumneavoastra nu va ramane fara rezolvare. Drumul catre un zambet cu adevarat stralucitor nu a fost niciodata mai simplu.
Daca unul dintre dintii dumneavoastra este complet stricat, crapat sau deteriorat in vreun fel, cea mai buna solutie pentru aceasta problema este coroana dentara. Coroanele dentare sunt lucrari dentare ( sau protetice) cimentate de dinti artificiali sau chiar naturali, care invelesc in intregime dintele deteriorat si  ii preiau functiile.

Se poate intampla ca dintele dumneavostra sa fie atat de cariat, incat stomatologul sa fie nevoit sa taie o buna parte din el. In acest caz, ar fi imposibila refacerea dintelui doar prin plombare, iar simpla lui sigilare nu ar putea rezista presiunii din timpul mestecatului. Totusi,daca pacientul va dori una dintre aceste doua solutii, riscurile vor creste, insemnand ca dintele se va deteriora/va crapa si mai mult,  si in cele din urma, va trebui scos, iar noi bineinteles, nu ne dorim asta.
Coroanele dentare sunt recomandate de medicul stomatolog in anumite situatii, cum ar fi:
-dupa tratamentul endodontic, este recomandat ca dintii sa fie consolidati cu ajutorul coroanelor;
-in urma unui implant, se pot utiliza de asemenea coroane dentare;
-au si un rol estetic important,fapt pentru care oamenii aleg sa foloseasca coroanele dentare.
Dupa montarea coroanei dentare, aceasta va inlocui dintele vechi atat din punct de vedere estetic cat si functional, preluandu-i toate functiile.
Cu toate acestea, decizia trebuie gandita foarte bine inainte, deoarece montarea unei coroane dentare este un proces ireversibil.
Daca scopul nostru este consolidarea dintelui, atunci cu siguranta coroana dentara este cea mai buna solutie.

Coroana metalo-ceramica

Acest tip de coroana este cea mai raspandita in randul pacientilor, iar asta se datoreaza atat pretului convenabil, cat si performantei de care da dovada. In momentul in care  zambiti, nu se va observa absolut nici o diferenta intre dintii dvs. naturali si coroana metalo-ceramica pe care o purtati.
Coroanele metalo-ceramice sunt alcatuite dintr-un aliaj de metal acoperit in intregime de mai multe straturi de ceramica, dandu-i acesteia un aspect foarte apropiat de cel natural.

Coroana integral ceramica

Coroanele integral ceramice sunt cele mai calitative coroane, intrucat ceramica este cel mai bun  material folosit pentru realizarea dispozitivelor protetice. Durabilitatea si stabilitatea coroanelor integral ceramice pot fi confirmate si prin folosirea indelungata a acestora de catre pacientii nostri. Avantajul folosirii acestui material in constructia coroanei, consta in faptul ca este biocompatibil. Pentru confectionarea coroanelor  integral ceramice se folosesc mai multe tipuri de ceramica, avand o gama foarte larga de culori, obtinand in acest fel dinti perfecti atat din punct de vedere estetic, cat si functional.

Cat timp rezista coroanele dentare?

Coroanele dentare vor rezista atata vreme cat aveti grija de ele. Cu alte cuvinte, igiena orala trebuie sa fie efectuata riguros, iar vizitele la medicul stomatolog trebuie sa fie cat mai dese. Rezistenta lor poate depasi media de 10 ani, dar asta necesita o atentie foarte mare la consumul alimentelor tari.

Coroanele dentare - Pareri

In primul rand, coroanele dentare se folosesc pentru recapatarea functionalitatii dintilor si abia apoi pentru rolul lor estetic. Cu totii stim ca digestia incepe la nivelul cavitatii bucale, prin eficienta si calitatea mestecatului. Daca ne lipsesc maselele, mestecarea devine dificila iar inghitirea alimentelor nemestecate poate cauza, mai tarziu, probleme gastrointestinale.

Aspectul placut si natural al dintilor iti va reda siguranta si increderea de sine si vei avea succes in tot ceea ce-ti propui.
Nu este acesta un motiv suficient de bun pentru a investi in sanatatea ta si intr-un zambet stralucitor? Investitia in propria sanatate va fi mereu cea mai buna din viata ta.

Coroanele dentare - Pret

Coroana metalo-ceramica costa intre 400-900 RON.
Coroana ceramica costa intre 1000-2000 RON.

*ATENTIE!Preturile afisate mai sus sunt orientative, pentru informatii mai precise, va rugam contactati cabinetele de mai jos:


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Alegeti cabinetele stomatologice unde puteti beneficia de coroane dentare

Coroana dentara :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Coroana dentara