Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
Stomatologie copiiStomatologie copii. Aflati toate informatiile despre dentist pentru copii, tarife, contact si adresele tuturor cabinetelor stomatologice care va ofera stomatologie pt copii.https://www.bucuresti365.roStomatologie copii

Stomatologie copii

Copiii sunt comorile lumii, de aceea se spune ca zambetul lor este cel mai bun leac pentru suflet. Este foarte important ca, de la o varsta frageda, sa-i facem sa inteleaga ca vizita la stomatolog este necesara si chiar poate fi interesanta. Unele cabinete sunt dotate cu locuri de joaca pentru copii si jucarii, unde cei mici se pot distra si relaxa inainte de interventia dentistului. 

Stomatologia preventiva pentru copii

Pe langa mentinerea igienei orale cu care copilul este invatat, stomatologia pentru copii are un rol important în ceea ce privește dezvoltarea corecta a maxilarului, influenteaza dezvoltarea vorbirii si permite o nutritie adecvata. Dintii de lapte sunt predispusi cariilor, de aceea există măsuri care pot fi folosite pentru a preveni formarea acestora.

Sigilarea dentara la copii (fosete si santuri) este una dintre cele mai bune metode de preventie a cariilor, care apare la molarii permanenti, în jurul varstei de sase ani. Având în vedere că au o suprafață neuniformă, acestia favorizeaza depozitarea resturilor alimentare, ceea ce duce la formarea bacteriilor si a cariilor. Procedeul de sigilare dentara aplicat in santuri transforma suprafata foarte abrupta a dintelui intr-una plana, favorizand curatarea si impiedicand depunerile de mancare. Acest procedeu durează aproximativ 5 minute pe fiecare dinte și este complet nedureros.
O altă metodă de preventie o reprezinta indepartarea depunerilor moi, ce consta in periajul dintilor cu o pasta si o perie speciala. Procedeul dureaza aproximativ 15 minute, fiind complet lipsit de durere. La recomandarea dentistului pentru copii, acestia ar trebui sa foloseasca pasta de dinti cu fluorura in cantitatile recomandate de acesta, sau pot aplica lacuri sau geluri ce contin o cantitate ridicata de fluor.

Stomatologia pentru copii, de excelenta

Indreptarea dintilor nu are doar un avantaj estetic, ci contribuie la imbunatatirea masticatiei si a digestiei. In jurul varstei de doisprezece ani, la ultima eruptie a dintilor permanenti, purtarea protezelor dentare este cea  indicata.
Cateodata si extractia unui dinte de lapte poate necesita interventia unui dentist pentru copii, aceasta fiind o interventie usoara.

Preturi stomatologie copii

Pretul extractiei unui dinte de lapte porneste de la 100 de lei, pentru umplerea fisurilor pretul fiind intre 100-200 de lei, pretul eliminarii suprafetelor moi este intre 50-120 de lei si pretul  fluorizarii unui dinte intre 10-50 de lei.
* Tarifele prezentate au caracter orientativ, pentru informații cu privire la serviciile stomatologice de care sunteti interesat, vă sugerăm să contactați cabinetele de mai jos:


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Alegeti cabinetele stomatologice care va ofera stomatologie pentru copii

Stomatologie copii :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Stomatologie copii