Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
Coroane funerareCoroane funerare. Lista firmelor care ofera coroane funerare, preturi, poze si date de contact.https://www.bucuresti365.roCoroane funerare

Coroane funerare

 

Prin inmormantare se inteleg, atat ritualul uzual, cat si prevederile legii si regulile de igiena care sunt prevazute pentru aceasta actiune de ingropare in pamant, in mare, sau prin incinerare (ardere) a unui om mort.

Ritualul de ingropaciune, implica si elemente de pietate si difera in functie de natiune, religie, incluzand luarea ramasului bun de la rudenii, spalarea si imbracarea mortului, ceremonia religioasa cu un preot insotit la cimitir de o procesiune imbracata in doliu negru, (in China si Japonia culoarea doliului fiind alba), dar si pomana mortului (colaci, coliva, prajituri), folosirea sau nefolosirea sicriului, prepararea cadavrului (la unele popoare), executarea sau interzicerea unei autopsii medicale.

Dar, dupa ce are loc acest ritual, atat membrii familiei, cat si prietenii sau apropiatii celui decedat, lasa la mormantul acestuia cate o coroana din flori, naturale sau artificiale, in onoarea defunctului, coroanele putand avea si panglici pe care sunt inscriptionate diferite mesaje sugestive de condoleante.

 

Realizarea si decorarea coroanelor funerare

 

In traditia romaneasca, atunci cand o persoana trece in nefiinta, rudele, prietenii si alti cunoscuti vin la ceremonia de inmormantare si aduccoroane funerare. Ele simbolizeaza ultimul omagiu adus persoanei dragi disparute pe vecie. Sunt cunune de flori naturale sau flori artificiale ce sunt asezate in mod elegant pe mormant si pot fi de diferite marimi, in diverse modele, forme si culori, pentru copii, barbati sau femei, realizate la cerinta clientului.

Un aranjament funerar mai special este coroana funerara in forma de inima ce este realizata cu maiestrie, fiind potrivita pentru a fi asezata la capataiul persoanelor celor mai indragite.

Realizarea coroanelor funerare porneste de la suportul cadru in care sunt introduse crengi de brazi artificiali sau pini artificiali sau naturali pentru a forma suportul decorativ al coroanei. Apoi, florile vor fi prinse cu grija pe niste bete din suport de lemn, bete care apoi se infig in suportul coroanei. Alegerea florilor precum si culoarea acestora se face de catre client, fiecare floare avand o semnificatie aparte, datorita originii, aspectului si culorii sale.

Florile albe sunt cele mai folosite in realizarea coroanelor, pentru ca albul denota sinceritate si afectiune pura: crizantemele si trandafirii sunt cele mai populare flori funerare, deoarece au o frumusete aparte si semnifica sentimentul etern de dragoste si pasiune. Alte flori folosite in aranjamentele florale sunt garoafele, crinii, gerbera, liliacul sau calele. De exemplu, garoafa este o floare dedicata sentimentului de mandrie si frumusete, crizantema este recunoscuta ca un simbol ce reprezinta soarele si esenta de fidelitate, iar crinul alb este maiestuos. Fiecare coroana funerara este decorata si cu flori, intr-un anume fel si are ceva de transmis.

La sfarsit, coroanele funerare pot fi inscriptionate cu un mesaj funerar, un mesaj din inima scris pe o panglica. Textul de pe panglica funerara este scris fie la dorinta clientului fie dupa un sablon stabilit. De obicei, pe panglicile atasate coroanelor funerare se scriu mesaje reprezentative de sincere regrete de catre cei ce aduc un ultim omagiu persoanelor dragi disparute, precum si din partea cui este depusa respectiva coroana funerara.

In cat timp se face o coroana funerara?


          Durata de realizare a unei jerbe este de minim 20 minute iar in cazul coroanelor de flori, timpul minim este de 35-40 minute pentru coroanele funerare ieftine (garoafe, crizanteme, 40-50 flori, modele simple) pana la 60-70 minute la coroanele pretentioase (crin, trandafir, orhidee, 100 flori, modele complexe)

Pret

Pentru o coroana funerara este necesar sa alocatio suma cuprinsa intre 85 de lei si 1300 de lei.

*ATENTIE! Preturile au caracter informativ. Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati firmle de mai jos:*


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Alegeti firmele care va ofera coroane funerare

Coroane funerare :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Coroane funerare