Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
ImbalsamareImbalsamarea. Aflati lista firmelor care ofera servicii de imbalsamare, preturi si date de contact.https://www.bucuresti365.roImbalsamare

Imbalsamare

 

Imbalsamarea este o practica care are ca obiectiv oprirea procesului de putrefactie si conservarea cadavrelor. In procesul de imbalsamare se folosesc in general substante chimice, rasini si balsamuri.

Imbalsamarea reprezinta aplicarea unei metode artificiale de conservare prin injectarea sau contactul corpului extern sau intern cu substante fluide care impiedica descompunerea, pe de o parte denaturand si stabilizand structura tesuturilor (in principal a proteinelor) facandu-le improprii consumului lor de catre bacterii, iar pe de alta parte printr-un efect bacteriostatic si bactericid.

Primele practici de imbalsamare care sunt cunoscute s-au efectuat in Egiptul Antic, dar acest obicei exista si la stramosii popoarelor din America de Sud, practicile si substantele folosite fiind insa diferite fata de cele ale egiptenilor.

Rolul imbalsamatorului

Imbalsamatorul este persoana specializata in arta si stiinta imbalsamarii iar sarcina sa primara este aceea de a pregati corpul decedatului inainte de inmormantare.

Imbalsamarea este facuta cu scopul de a prezerva corpul incepand de la data decesului pana la funeralii, oferindu-i un aspect natural si viu, prevenind in acelasi timp infectii care se pot raspandi la cei prezenti la ceremonie.

Rolul unui imbalsamator implica:

* Injectarea cu substante chimice dezinfectante in sistemul arterial al decedatului (in Europa in artera femurala, iar in America de Nord in jugulara);

* Indepartarea fluidelor din corp si spalarea acestuia cu sapun antibacterian;

* Folosirea de ceara si machiaj pentru a restaura parti ale corpului daca acestea au suferit traume si a da un aspect pielii apropiat de cel viu;

Imbalsamatorul nu trebuie sa fie doar un tehnician desavarsit ci si un om empatic cu suferintele rudelor decedatului, capabil sa actioneze cu tact in aceste situatii dificile pentru familia acestuia.

Imbalsamarea mortilor

Imbalsamarea reprezinta conservarea unui cadavru de om sau de animal. Imbalsamarea se practica inca din antichitate obiceiul fiind atribuit ca si origine egiptenilor. Scopul imbalsamatorului este pur si simplu de a opri procesul bacteriologic natural care incepe la cateva ore dupa moarte si provoaca descompunerea cadavrului.

Daca acest proces poate fi prevenit, descompunerea nu va mai avea loc sau cel putin va fi incetinita in mod considerabil. In acest sens sunt necesare trei lucruri: sa se pastreze cat mai bine infatisarea corpului, sa se previna putrefactia si sa se protejeze cadavrul de insecte.

Imbalsamarea nu contravine invataturilor biblice, nu trebuie sa ne ingrijoram daca legile locale cer ca trupul sa fie imbalsamat sau daca membrii familiei doresc acest lucru.

Astazi, imbalsamarea se efectueaza in doar cateva ore. De obicei este facuta prin introducerea in vene si in artere, precum si in cavitatea abdominala si toracica a unei cantitati corespunzatoare de substante pentru imbalsamare.

De-a lungul anilor, au aparut si au fost folosite tot felul de solutii. Insa, din motive economice si de siguranta, cel mai mult se foloseste formaldehida.

PRET

Pentru imbalsamare este necesar sa alocati, intre 50 de lei si 300 de lei.

*ATENTIE! Preturile au caracter informativ. Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati firmele de mai jos:*


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Alegeti firmele care va ofera servicii de imbalsamare

Imbalsamare :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Imbalsamare