Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
Transport funerarTransport funerar decedati. Totul despre transportul funerar, servicii oferite de firme care ofera transport funerar, informatii utile si preturi.https://www.bucuresti365.roTransport funerar

Transport funerar


Oriunde s-ar afla un om, moartea il poate pandi; este ceva inevitabil. Fie ca este acasa, la spital, la caminul de batrani sau este plecat intr-un alt oras,poate interveni un accident In cazul persoanelor care calatoresc mult, moartea se poate produce chiar si intr-o alta tara.
De obicei, familiile detin un loc de veci sau un cavou de familie, ori au dorinta ca defunctul sa fie ingropat in cimitirul aflat in apropierea resedintei lor, astfel incat l-ar putea vizita pe defunct la locul de odihna vesnica, cat mai des posibil. Pentru toate aceste motive, necesarul este transportul celui decedat.
Indiferent de tipul serviciului, transport funerar national sau transport funerar international, va oferim toate informatiile necesare pentru ca serviciul de transport funerar sa se deruleze rapid si cu un efort cat mai mic din partea dumneavoastra. Alaturi de un personal foarte bine instruit, masinile funerare sunt echipate pentru a asigura in conditii optime transportul funerar al persoanei decedate.

cum se efectueaza transportul funerar

Ca persoana decedata sa fie condusa cu demnitate pe ultimul drum, transportul se face cu vehicule speciale, utilizate special in acest scop. Daca persoana a decedat in casa sa, ea va fi transportata la morga, unde trupul neinsufletit al defunctului va fi depus pana in ziua inmormantarii, sau poate fi transportata, direct de la spital la cimitir, unde va avea loc inmormantarea.
Acelasi lucru este valabil si in cazul in care persoana a decedat intr-un alt colt al tarii si ar trebui sa fie inmormantata intr-un alt oras – defunctul este transportat la destinatia dorita.
O situatie putin mai diferita este atunci cand cineva isi incheie socotelile cu viata, intr-o alta tara, adica in strainatate.

 TRANSPORTUL decedatilor din strainatate

Transportul funerar este mai complex decat pare la prima vedere, intrucat acesta include deplasarea de la spital- acasa, de la spital la capela, biserica sau cimitir. De asemenea, cand spunem transport funerar ne putem referi si la transportul rudelor si familiei catre locul de veci al decedatului. Situatia devine mai complicata atunci cand intervin chestiuni legale, necesare in cazul unei deplasari in afara granitelor tarii.
Transportul funerar international sau repatrierea decedatilor, dupa cum se mai numeste, presupune utilizarea unor masini dotate special pentru cursele lungi, dar si un personal experimentat, care sa ajunga la timp in tara. De asemenea, exista si o serie de acte necesare acestei proceduri, de care se ocupa agentia la care apelati. Este foarte important de retinut ca transportul funerar international este posibil numai in conditiile prevazute de legea din tara noastra, dar si respectand prevederile internationale.
Asadar, vor fi solicitate mai multe documente precum pasaportul mortuar sau dovada platii anumitor taxe etc. Toate aceste presupun timp, energie si cunostinte specifice, ceea ce fiecare agentie funerara isi asuma, pentru ca dumneavoastra sa va puteti ocupa in tihna de alte demersuri.

 

Se poate intampla, ca o persoana, aflata la serviciu intr-o tara straina, sau in vacanta, din pacate sa decedeze. Posibil ca membri familiei sa nu stie cum ar trebui sa procedeze, sau cui sa-i solicite ajutorul.
Mai jos va vom explica, ce demersuri ar trebui facute in cazul in care are loc aceasta situatie neplacuta.
Aici vorbim despre serviciile funerare internationale. Companiile implicate in acest tip de activitate, datorita multitudinii de ani de experienta acumulata, va pot oferi ajutorul adecvat in astfel de momentele dificile.
Funeraliile se vor desfasura cu demnitate, din momentul decesului pana la inmormantare. Defunctul va fi transportat in vehicul de lux dotat cu aerul conditionat, special destinat pentru aceste scopuri.Este important de stiut, ca persoanele decedate pot fi transportate din toata Europa. De asemenea, va fi pregatita si toata documentatia necesara; pe langa o flota impresionanta, modern, dotata cu aerul conditionat, puteti gasi, oferta bogata, atat a echipamentelor funerare complete, cat si hainele negre, pentru  doliu, pentru membrii familiei.
La cerere, se pot realiza aranjamentele de flori naturale, cum ar fi aranjamentul in forma de jerba,  buchetele si coroanele de flori.
La cererea dumneavoastra, se poate realiza un necrolog, care poate fi publicat in ziar. Unii oameni doresc fanfara la inmormantare, care este, de asemenea, disponibila.

 TRANSPORTUL DECEDATILOR peste hotare

Inainte de a cere ajutorul unei agentii specualizate in servicii de repatrieri decedati, ar fi bine sa cunoasteti cateva aspecte despre situatia unei persoane care isi pierde viata in afara tarii de origine. Asadar, in cazul in care o astfel de nenorocire are loc, trebuie sa stiti ca mai intai de toate, decesul va trebui inregistrat la autoritatile responsabile cu acest lucru din tara respectiva. O alta posibilitate este inregistrarea decesului la ambasada Romaniei din tara respectiva, insa nu este ceva obligatoriu.
Odata informate autoritatile mentionate mai sus, informatia va ajunge la Ministerul Administratiei si Internelor din tara noastra, care vor fi astfel instiintate de necesitatea acestui procedeu de repatrieri decedati. De asemenea, trebuie sa stiti ca eliberarea certificatului de deces romanesc este conditionata de eliberarea unui certificat de deces de catre responsabilii legali din tara respectiva.
Desigur, situatia poate fi mult mai complicata, in cazul in care decesul a survenit in urma unui act violent, ce necesita cercetare din partea autoritatilor. Toate acestea pot duce la intarzierea procedurii de repatriere o situatie nefasta pentru familia indoliata si restul persoanelor implicate. Insa, mereu exista o rezolvare, iar agentiile care se ocupa de acest lucru reusesc sa duca la bun sfarsit fiecare misiune.
Exista, de asemenea, un revers al situatiei mai sus-mentionata, atunci cand o persoana decedeaza in tara sa natala, dar dorinta familiei este ca ea sa fie ingropata intr-o alta tara din Europa. In acest caz, va puteti baza pe serviciile companiilor care se ocupa cu organizarea funerariilor si transportarea persoanelor decedate in strainatate.
Reprezentantii companiilor se vor ocupa de toata documentatia necesara, iar defunctul va fi transportat cu demnitate in destinatia aleasa de familia sa.

 TRANSPORT funerar - pret

Pretul transportului funerar, variaza in intervalul de la 6,5 lei  pe kilometru pana la 12 lei pe kilometru. Pretul poate varia in functie de transportul efectuat: daca se efectueaza in interiorul granitelor tarii sau in strainatate.
Preturile au scop informativ. Pentru toate informatiile exacte, va sugeram sa contactati companiile care furnizeaza serviciile funerare mai jos mentionate.

 


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Aici gasiti firme care ofera servicii de transport funerar

Transport funerar :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Transport funerar