Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
Diagnoza autoDiagnoza auto. Aici veti afla modul in care are loc diagnoza, rolul diagnozei, precum si ce fel de informatii ofera diagnoza masinii.https://www.bucuresti365.roDiagnoza auto

Diagnoza auto

 

Diagnoza auto sau mai exact diagnoza computerizata a masinii ofera informatii utile despre sistemele electrice si electronice ale autoturismelor. Sistemele electrice si electronice ale unei masini se pot diagnostica si interpreta de un profesionist al unui service auto cu ajutorul unui soft creat special pentru diagnoza, utilizat de un calculator si conectat printr-o interfata speciala.
Masinile care permit accesul analogic sau digital la modulele electrice sau cele electronice ale masinii permit acest tip de diagnoza. Trebuie mentionat ca diagnoza este posibila inclusiv pentru autoutilitare.
Diagnoza este un cuvant generic de aceea el trebuie sa fie intarit de altele.
Exista diagnoza mecanica  si diagnoza electronica.
Diagnoza electronica presupune invariabil conectarea unui computer mai mult sau mai putin volant la computerele masinii prin una sau mai multe mufe.
Mufa universala utilizata in europa in ultimul deceniu este cea de tip OBD2.
Diagnostica presupune mai mult decat o simpla scanare de erori (lucru ce-l fac majoritatea mesterilor de ocazie), inseamna citire si interpretare parametri de functionare a diversor componenete ,dar si setari diverse.Multe componente a masinii au diverse coduri pe care computerele masinii trebuie sa le cunoasca pentru a putea comunica cu ele.
O masina moderna are mai multe computere individuale, fiecare cu responsabilitatile sale     (motor, ABS, airbag, comfort, etc) care interactioneaza intre ele si de aici vin problemele.


Cum functioneaza diagnoza auto?

Mai intai, principalele probleme ale unui autoturism care pot fi identificate si remediate cu ajutorul diagnozei computerizate sunt diverse, noi vom mentiona doar o parte din ele: citire si stergere defect, setare la parametri de fabrica, resetare bord, testare actuatori, modificarea unor parametri, masurarea si compararea parametrilor motorului etc.
Performanta si confortul masinii dumneavoastra este imbunatata cu ajutorul acestei diagnoze. De exemplu, se pot stabili parametrii alarmei de fabrica.
Avem multe exemple in care este inclusa in masina o alarma originala care nu este activata sau programata in intregime.
Alte informatii oferite prin intermediul diagnozei sunt:
• senzorii electrici ai motorului;
• starea airbag-urilor;
• evaluarea sistemului de incarcare a bateriei;
• verificarea indicatorilor de bord etc.

Preturile sunt informative. Pentru mai multe detalii, va rugam sa contactati firmele de mai jos.

 


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Lista cu firmele ce realizeaza auto diagnoza

Diagnoza auto :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Diagnoza auto