Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
Geometrie rotiGeometria Rotilor. Aflati totul despre geometria rotilor, procesul de verificare al geometriei, echilibrarea anvelopelor si despre preturi.https://www.bucuresti365.roGeometrie roti

Geometrie roti

 

In cazul in care observati ca masina voastra vireaza la stanga sau dreapta atunci cand eliberati o secunda volanul, neaparat trebuie sa verificati geometria acestuia in cadrul unui service auto. Reglarea geometriei consta in ajustarea partilor de suspensie, fata si spate. O reglare neadecvata poate conduce la uzura prematura a pneurilor.


Cand verificati geometria rotilor?

Reglarea geometriei se efectueaza cu scopul de a optimiza tinuta de drum si pentru a creste durata de viata a anvelopelor. Daca va decideti pentru reglarea geometriei, veti face economii cu siguranta, anvelopele vor avea o durata de viata mai mare si autoturismul se va conduce mult mai usor. In cele mai multe cazuri, geometria rotilor este reglata de catre un profesionist, intr-un service autorizat, in circa 30 minute.
Verificati intotdeauna geometria cand:
• ati lovit un obstacol;
• remarcati ca anvelopele prezinta o uzura anormala sau neuniforma;
• va confruntati cu probleme de virare sau tinuta de drum:
• vehiculul se deplaseaza in lateral;
• volanul nu se repozitioneaza usor dupa un viraj sau ramane intors cand conduceti in linie dreapta.
• cumparati un set nou de anvelope si doriti sa aiba o durata de viata cat mai lunga posibil.
• Inlocuiti un element al suspensiei sau directiei.


Care este deosebirea dintre geometrie si echilibrarea anvelopelor?

Se face deseori confuzie intre geometrie si echilibrarea anvelopelor. Reglarea paralelismului sau geometria vehiculului consta in reglarea unghiurilor rotilor pentru a redeveni perpendiculare pe sol si paralele intre ele. In schimb, echilibrarea unei anvelope permite miscarea rotii fara a cauza vibratii ale vehiculului la anumite viteze.

Geometria rotilor – procesul

Desi nu pare, reglarea geometriei este un proces foarte simplu pentru un specialist in anvelope. Reglarea este facuta la un service auto cu urmatoarele paralelisme: unghiul de convergenta, unghiul de cadere si unghiul de fuga. Aceasta reglare consta in reglarea unghiurilor rotilor astfel incat unghiul de cadere si cel de convergenta trebuie sa fie corecte.

Preturi geometria rotilor

Preturile reglarii geometriei rotilor se formeaza avand in vedere dimensiunile pneurilor si pornesc de la 100 de lei. Mergeti la service-ul dumneavoastra, autorizat, pentru a afla costurile detaliate de reglare a geometriei.
Preturile sunt informative. Pentru mai multe detalii, va rugam sa contactati firmele de mai jos.


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Alegeti din lista firmele care verifica geometria rotilor

Geometrie roti :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Geometrie roti