Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
GlaucomGlaucom. Lista cabinetelor oftalmologice unde va puteti trata de glaucom, recomandari, preturi, fotografii si date de contact.https://www.bucuresti365.roGlaucom

Glaucom

Glaucomul este oboala care trebuie luata in serios, intrucat ea ne poate afecta vederea, pana la orbire. Din pacate, simptomele ei nu sunt percepute, initial, ca ceva grav. Abia cand boala incepe sa afecteze organismul, resimtim efectele glaucomului. Boala se depisteaza la un simplu control oftalmologic, cand se masoara tensiunea intraoculara. Tocmai din acest motiv consultul preventiv este foarte important si ar trebui facut atat de catre adulti, cat si de copii.

Glaucomul este o boala oculara comuna, fiind una din principalele cauze ale orbirii in lume si in tara noastra.  In aceasta afectiune, fluxul umorii apoase din ochi este dificil de mentinut la o limita normala. Umoarea apoasa ajuta, printre altele, la mentinerea presiunii oculare. Daca apar deficiente in producerea si evacuarea umorii apoase, apar si presiuni intraoculare inadecvate,.  Acest lucru poate duce la deteriorarea nervului optic, a campului vizual si, in cele din urma, la pierderea vederii.

Extrem de periculos este faptul ca simptomele glaucomului nu se simt pana cand boala nu ajunge intr-un stadiu avansat!

Valoarea normala a presiunii oculare este cuprinsa intre 10 si 21 mmHg. Trebuie mentionat faptul ca aproape 30% dintre oameni, desi  prezinta toate simptomele glaucomului, au o presiune oculara normala sau foarte usor crescuta.

Depistarea la timp a glaucomului ne poate salva de la orbire deoarece, netratat, glaucomul duce la deteriorarea nervului optic, implicit la pierderea vederii.

Glaucomul la copii

Glaucomul congenital este o forma a bolii ochiului, cauzata de cateva malformatii (schimbarea structurii intrinseci a sistemului de drenaj), ceea ce are drept rezultat un flux anormal de umoare apoasa.

Principalele simptome de glaucom la copii sunt: sensibilitatea la lumina, ochi umezi, iar, in stadiu mai avansat, estomparea corneei.

Glaucomul congenital poate fi tratat doar chirurgical, inca de la o varsta frageda a copilului.

Glaucomul congenital poate fi detectat imediat dupa nastere sau chiar mai tarziu. Ceea ce parintii vor observa foarte des ca si simptome de glaucom la copii sunt: ochii inflamati, foarte rosii sau o cornee marita, care sunt rezultatul unei tensiuni oculare mari.

Tratamentul glaucomului

Aceasta boala poate fi tratata in trei moduri: prin utilizarea unor picaturi de ochi, cu ajutorul unui tratament cu laser sau chirurgical. Atunci cand un medic pune diagnosticul de glaucom unui pacient, trebuie sa acorde o atentie deosebita controlului presiunii intraoculare, precum si altor elemente importante care sa duca la evaluarea corecta a stadiului bolii, intrucat de aceste aspect depinde vindecarea.

Picaturile de ochi recomandate drept tratament vor fi utilizate in mod regulat de mai multe ori pe zi.

Pentru diagnosticarea glaucomului nu este necesara doar masurarea presiunii intraoculare, ci trebuie facut un control amanuntit intrucat presiunea poate fi in limite normale, dar boala sa fie in progres, iar pacientul sa nu aiba vederea buna.

Glaucom-diagnostic si tratament- pret

Pretul unui consult oftalmologic poate varia intre 91 si 132 de lei.

Masurarea presiunii intraoculare poate costa intre 11 lei si 18 lei , in timp ce pentru examinarea computerizata a campului vizual este necesar sa se aloce in jur de 91 de lei.

Pentru tratamentul chirurgical al glaucomului, costul se ridica undeva la  1500 de euro.

*ATENTIE! Preturile sunt orientative. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati cabinetele oftalmologice de mai jos:*


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Glaucom. Alegeti unul dintre cabinetele unde va puteti trata de glaucom

Glaucom :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Glaucom