Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
OchelariOchelari. Aflati totul despre ochelari, preturi, date de contact si adresele tuturor cabinetelor oftalmologice care va ofera toate tipurile de ochelari.https://www.bucuresti365.roOchelari

Ochelari

OCHELARI

Ochelarii sunt instrumente optice purtate pentru corectarea unor defecte ale vederii, pentru protectie sau din motive pur estetice. Primii ochelari erau in forma de cleste, care avea la extremitati cate o lentila si erau confectionati din fier sau argint. Mai tarziu, apar ochelarii arcuiti, cu un fel de spatar deasupra nasului, fiind mult mai comozi decat predecesorii lor. Fabricati din os, arama sau argint, erau tinuti cu mana totusi, iar instabilitatea distantei fata de ochi si faptul ca presiunea asupra nasului era foarte mare, ii faceau destul de incomozi. In Germania secolului XVII apare monoclul, un maner prevazut la un capat cu o singura lentila inramata. In scurt timp apar si ochelarii tip "lornion", care erau micuti, cocheti, dar mare lucru nu vedeai prin ei. Ochelarii sub forma celor pe care ii purtam si noi astazi, apar imediat dupa acestia, cand s-au atasat bare laterale si s-au numit "lunete". De atunci, ei s-au perfectionat tot timpul, dar principiul este neschimbat. Desigur, s-a ajuns ca acum lentilele sa fie de calitate foarte buna, iar ramele bine adaptate, practice si elegante.

Ochelarii cu lentile speciale sunt utilizati in cazul in care parametri vederii se abat de la vizualizarea normala, indiferent daca devierea se datoreaza formei globului ocular si modificarii suprafetelor refractare, puterii de refractie a mijlocului optic, unei schimbari in sistemul muscular sau unei modificari a densitatii si elasticitatii cristalinului, etc. In functie de natura acestor abateri sunt folositi ochelari cu suprafata lentilelor sferice, cilindrice, ovale sau prismatice. Tehnologia moderna permite producerea de ochelari cu un grad ridicat de precizie de pana la 0,1 D si lentile ovale pentru ochi astigmatic.

Ochelarii de soare nu sunt doar un instrument care care va protejeaza de soare si de albul zapezii, permitandu-va sa vedeti mai bine, ei reprezinta si un accesoriu de moda. Doriti o imagine eleganta, sportiva, misterioasa sau impunatoare? Puteti obtine efectul dorit, alegand rama potrivita!

TIPURI DE OCHELARI

Ochelarii de soare au rol de protectie si se poarta in spatii deschise. Exista insa si recomandari pentru purtarea lor in spatii inchise, cum ar fi in cazul persoanelor care sufera de afectiuni caracterizate printr-o sensibilitate sporita la lumina, ca in cazul albinismului.
Purtarea ochelarilor de soare este indicata in special in perioadele cu insolatie puternica, precum si in zonele cu zapada, in zonele montane inalte. In acest din urma caz, se recomanda purtarea unor ochelari de protectie speciali, pentru a evita orbirea cauzata de reflexia razelor soarelui pe suprafetele cu gheata sau zapada.

Ochelarii monofocali reprezinta cea mai buna solutie pentru cei care nu vad clar la distanta sau la apropiere. Daca nu vedeti clar la apropiere, va sunt recomandati ochelarii mai micuti, pentru simplul fapt ca nu veti avea nevoie sa va uitati la departare si sa dati jos ochelarii de pe ochi.

Ochelarii care au mai multe functii sunt cei cu lentile bifocale, trifocale si progresive. Vom explica in continuare diferentele. Multi oameni nu au acuitate vizuala nici la departare, dar nici la apropiere. Este incomod sa schimbam intotdeauna ochelarii in functie de necesitate, sa fim atenti sa nu ii  ratacim atunci cand suntem acasa sau la serviciu, de aceea recomandarea opticienilor este sa alegem lentilele bifocale. Acestea au o jumatate de lentila pentru distanta si o jumatate pentru apropiere. Termenul "bifocal” se refera la actiunea de a focaliza dublu, adica la apropiere si la distanta. Scopul principal al acestor lentile este sa ajute persoanele care au si hipermetropie si miopie. Jumatatea inferioara este pentru vederea de aproape, iar jumatatea superioara este pentru vederea la distanta.

Ochelarii cu lentile multifocale sau progresive i-au inlocuit pe cei bifocali si vor satisface pe deplin toate nevoile dumneavoastra. Cu acesti ochelari veti putea vedea in mod clar toate cele trei distante (apropiere, intermediar, departare).

Ochelarii progresivi ofera o imagina clara de la o distanta de 30 de cm de dumneavoastra, pana la 4 metri departare, iar cu ei veti putea vedea totul clar intr-o camera, intr-un birou. Veti putea citi documente, veti putea lucra la calculator, dar si sa vorbiti cu clientii in acelasi timp.

Ochelarii fotocromatici sunt confectionati din materiale fotosensibile, care isi schimba culoarea si gradul de permeabilitate, in functie de cantitatea de lumina la care sunt expusi. Cele mai comune culori pe care lentilele acestora pot sa le aiba sunt maro si gri.

Ochelarii cu lentile monofocale polarizate sunt recomandati persoanelor care isi desfasoara activitatea in locuri unde exista suprafete care reflecta foarte bine lumina, cum ar fi zapada sau apa, dar si soferilor.

Ochelarii pentru inot se folosesc pentru a impiedica apa sa intre in contact cu ochii, evitand astfel iritatiile si asigurand o mai buna vedere subacvatica. Acestia pot avea dioptrii, insa, din pacate, nu se fabrica inca in Romania. De asemenea, dioptrii pot avea si ochelarii de soare.

Ochelarii de sudura sunt proiectati sa filtreze o mare parte dintre razele UV si o parte din lumina vizibila emise de catre aparatul de sudura. Pe acelasi principiu functioneaza si ochelarii pentru eclipsa, doar ca factorul de protectie este mai mare decat cel al ochelarilor de sudura obisnuiti.

PRET

Pretul ochelarilor variaza intre 66 de lei si 2350 de lei, sau chiar mai mult. Pretul ochelarilor de soare este intre 260 de lei si 1363 de lei.

Atentie! Preturile sunt informative. Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati cabinete oftalmologice de mai jos:

 


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Alegeti cabinetele oftalmologice care va ofera toate tipurile de ochelari

Ochelari :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Ochelari