Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
Tensiune ocularaTensiunea oculara. Aici aflati informatii despre tensiunea oculara, cum se masoara tensiunea oculara, recomandari, cabinete medicale unde puteti sa masurati tensiunea oculara.https://www.bucuresti365.roTensiune oculara

Tensiune oculara

Tensiunea oculara se masoara in cadrul unui control oftalmologic complet, dar poate fi masurata si separat. Este foarte important sa cunoastem valoarea tensiunii oculare deoarece tensiunea intraoculara netrata poate cauza aparitia glaucomului, iar acesta la randul sau poate duce la pierderea vederii, daca nu este tratat corespunzator.
Este ingrijorator faptul ca tensiunea oculara nu se poate simti, cel putin nu in stadiile incipiente, numai  controalele regulate la oftalmolog pot detecta aceasta problema.

cum se masoara tensiunea oculara? 

Trebuie sa stiti ca aceasta verificare este simpla, lipsita de durere si dureaza doar cateva minute. Interesant este faptul ca inainte, glaucomul aparea doar la varstnici si la persoanele de peste 40 de ani. In zilele noastre insa, problemele de sanatate, precum glaucomul, apar si in randul persoanelor tinere.

Tensiunea poate fi masurata in cateva feluri, dar metoda standard este tonometria. Atunci cand va duceti la oftalmolog pentru a masura tensiunea oculara nu este nevoie de pregatiri in prealabil, iar aparatul cu care se va face verificarea este unul simplu si se regaseste in majoritatea cabinetelor de oftalmologie.Masurarea tensiunii oculare este de fapt masurarea presiunii din interiorul ochiului.

Tonometria oculara permite sa se puna in evidenta cresterile anormale ale tensiunii oculare (glaucom), susceptibile sa duca la scaderea vazului in absenta tratamentului.

Dupa instilarea pe cornee a unei picaturi de colir anestezic colorat cu fluoresceina, subiectul este asezat in fata biomicroscopului. El trebuie sa-si tina ochii deschisi fara sa clipeasca din pleoape in momentul luarii tensiunii.

Tonometria nu este practicata in caz de conjunctivita sau de keratita, pentru a evita riscurile de infectie.

tensiune oculara- cauze

Tensiunea oculara nu se simte in stadiile initiale, dar nu trebuie sa asteptati primele simptome pentru a consulta un doctor. Simptomele pot fi: durerea de cap, lacrimarea, capilare sparte la nivelul ochiului, dificultati de vedere si altele.
Simptomele tensiunii oculare pot aparea, de asemenea, ca urmare a vederii slabe. Vederea incetosata si ochii inflamati sunt simptome obisnuite asociate cu astfel de cazuri. Din fericire, o vizita la optometrist, de obicei, poate rezolva aceasta problema.

Optometristii pot efectua teste de vedere si pot aprecia ce ochelari sau lentile de contact sunt necesare pentru a corecta vederea. Exista, de asemenea, optiunea de corectare prin interventie chirurgicala, cum ar fi operatia LASIK, care ofera vederii slabe o solutie permanenta, fara ca ochelarii sa mai fie necesari.Exista si instrumente portabile ce pot fi folosite pentru masurarea tensiunii oculare si avantajul lor consta in faptul ca pot fi deplasate si astfel pot fi folosite pe un numar mai mare de oameni. Este bine de stiut ca valoarea tensiunii oculare poate sa se schimbe pe parcursul zilei si depinde de multi factori.

glaucomul - recomandari

Glaucomul este o boala de ochi ce produce atrofierea nervului optic si ingustarea campului vizual. Campul vizual este suprafata perceputa de ochi atunci cand fixam privirea drept inainte. Aceasta boala a ochiului se caracterizeaza prin cresterea tensiunii intraoculare si scaderea acuitatii vizuale.
Glaucomul este deseori asociat cu o crestere a presiunii intraoculare, dar poate exista si atunci cand presiunea este normala. Si invers, putem avea o presiune intraoculara mare fara a avea glaucom.
O serie de factori duc la cresterea riscului de glaucom: istoricul familiei (cazuri de glaucom in familie), imbatranirea, diabetul si bolile vasculare ori miopia severa.
Diagnosticul de glaucom nu se pune foarte usor. Daca aveti tensiunea oculara ridicata, nu inseamna ca aveti glaucom. Pentru stabilirea acestui diagnostic exista numeroase metode, unele simple, altele sofisticate.
Totusi, odata stabilit acest diagnostic, pacientul va fi nevoit sa ia medicamente.  Exista multe tratamente, dar metodele noi cum ar  picaturile de ochi sunt alese special pentru a trata glaucomul. Daca alegeti terapia, trebuie sa verificati in mod regulat tensiunea oculara si tratamentul se va modifica in functie de rezultatele evaluarii facute de oftalmolog. Daca terapia nu produce rezultatele dorite, puteti incerca operatia cu laser pentru micsoararea tensiunii ocular sau metoda chirurgicala clasica. Aceste solutii sunt de ultima instanta, cu exceptia cazurilor in care exista un glaucom acut, care este clasificat drept o boala foarte grava a ochiului.
La final, va reamintim ca verificarile regulate la medicul oftalmolog sunt necesare, pentru ca doar asa putem preveni diverse probleme si afectiuni ale ochilor.

masurarea tensiunii oculare - preturi

Pretul pentru masurarea tensiunii ocularea variaza intre 30 de lei si 50 de lei, iar un control complet variaza intre 120 de lei si 150 de lei.
Aceste preturi au caracter informativ. Pentru informatii exacte, contactati cabinetele  de oftalmologie de mai jos.

 

 


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Aici gasiti cabinete oftalmologice care ofera servicii de masurare a tensiunii oculare

Tensiune oculara :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Tensiune oculara