Intoarceti va la versiunea mobila a site ului
Scaune birouScaune birou. Aici gasesti informatii si recomandari pentru scaune de birou, cum sa alegi un scaun pentru birou si alte sfaturi despre scaune.https://www.bucuresti365.roScaune birou

Scaune birou

In orice locuinta, biroul este mereu prezent, in zilele noastre. Fie ca este vorba de mobilierul de birou adaptat scolarului, sau biroul adultilor, este folositor si necesita un scaun adecvat. Biroul este destinat studiului sau lecturii, de aceea este de preferat sa fie realizat din materiale de buna calitate, atat mobila cat si scaunul de birou.
Ordinea si armonia suprafetei biroului va va oferi un spatiu de lucru comod, completat de un scaun pe masura. Daca scaunul este bine ales, atunci lucrul la birou va fi eficient si rezultatele nu se vor lasa asteptate. Fie că doriți un scaun pentru birou sau pentru acasă, confortul este esential.  Alegerea unui scaun de birou care vă menține spatele într-o postură corectă vă poate ajuta la prevenirea durerilor de spate si vă crește eficiența muncii. Pentru a găsi scaunul ergonomic care vi se pliază cel mai bine, trebuie să cunoașteți diferite caracteristici ale scaunelor ergonomice și modul în care acesta vă poate sprijini nevoile dumneavoastră.

scaune de birou - cum alegem ?

Parametrii in functie de care alegeti scaunul de birou trebuie sa fie urmatoarele :

Înălțime – Un scaun ergonomic ar trebui să permită ajustarea în înălțime a șezutului pentru a vă permite să stați confortabil cu picioarele pe podea și cu genunchii la un unghi de 90 de grade și paralel cu șoldurile dumneavoastră.
Brațele scaunului – este foarte important ca scaunul ales de dumneavoastră să aibă brațe. Ele vă oferă posibilitatea să vă sprijiniți brațele, astfel încat umerii dvs. vor sta într-o poziție confortabilă. Brațele sunt foarte utile dacă tastați la calculator pentru mai mult timp. Dacă este posibil alegeți brațe care se pot regla în înălțime pentru a servi diferitelor activități.
Spătarul  – Spătarul unui scaun ergonomic ar trebui să sprijine curba naturală a coloanei vertebrale. El trebuie să vă susțină partea lombară a spatelui. Este recomandat ca spătarul să fie suficient de mare încât să vă sprijine umerii și zona gâtului.
Șezutul  – Un scaun ergonomic trebuie să vă ofere suport confortabil feselor si șoldului dumneavoastră.  Adâncimea șezutului trebuie să vă ofere o distanță de până la 10 cm dintre șezut și partea din spate a genunchiului dumneavoastră. Multe scaune ergonomice au posibilitatea de translație pe orizontală a șezutului.
Tetiera – Tetiera scaunului iți oferă posibilitatea să iți sprijini capul atunci când te afli așezat într-o poziție înclinată pe spate. Această caracteristică este foarte utilă dacă petreceți mult timp înclinat pe spate vorbind la telefon sau daca tastați din această poziție.

SCAUNE DE BIROU - recomandari

După ce ați evaluat caracteristicile  unui scaun ergonomic, luați în consideare la ce o să folosiți cel mai mult scaunul. O mare parte din timp o să vorbiți la telefon? O stați stați așezat la calculator mai mult timp, fără să vă deplasați prea mult? Încercați să aflați ce fel de scaun ergonomic vi se pliază cel mai bine, după descrierea caracteristicilor de mai sus. Mergeți și încercați acel scaun ergonomic în magazine sau la diferite showroomuri înainte de a-l achiziționa. Merită să faceți acest efort deoarece pe lângă că investiți o suma de bani în acel scaun, trebuie să luați în consideare și faptul că o să îl folosiți câțiva ani de zile.

 

 Un aspect foarte important în alegerea unui scaun ergonomic este stilul, culoarea și tapițeria scaunului. De cele mai multe ori, scaunele ergonomice pot fi tapițate cu piele, stofă, piele ecologică sau plasă („mesh”). Încearcă să îți personalizezi scaunul după gusturile tale, deoarece o să îl folosești o buna perioadă de vreme.Faptul că un scaun este numit ergonomic nu înseamnă că o să fie bun pentru tine sau oricine. Fiecare model de scaun este diferit așa cum fiecare persoană este diferită. Alocă timp și răbdare în alegerea scaunului.

Scaunul ergonomic trebuie să fie potrivit pentru scopul propus, permițându-vă să vă mișcați liber și să vă îndepliniți sarcinile într – un mod confortabil și eficient.
Dacă știi că o să petreci câteva ore pe zi folosind scaunul, alege un scaun ergonomic cu multe reglaje.  Suportul lombar al spătarului este printre cea mai esențială caracteristică a unui scaun ergonomic dacă o să folosești scaunul pentru perioade neîntrerupte și lungi de timp.
Chiar dacă estetica scaunului este pe primul loc, de cele mai multe ori în alegerea unui scaun ergonomic, trebuie să nu uiți și de caracteristicile enumerate mai sus.  Nu uita că  de multe ori o să folosești acel scaun ergonomic mai mult de 8 ore pe zi și trebuie să fii sigur de scaunul ales.

SCAUNE DE BIROU - preturi

Scaunele de birou au preturi cuprinse intre 200 lei si 1000 lei, in functie de model.Toate preturile au un caracter informativ. Daca doriti pretul exact pentru produsul ales, va recomandam sa contactati saloanele de mai jos


Daca v-a placut sustineti-ne pe:

Aici gasiti magazine care comercializeaza scaune pentru birou

Scaune birou :
Impresiile, parerile si intrebarile dvs legate de Scaune birou
Scrie comentariu:

Subiecte din categorie: